Bu yoldaki kazalar bezdirdi

Gümüşhane kent merkezindeki Valilik rampası diye tabir edilen yolda her yağmurdan sonra parke taşlarının sabun gibi kayganlaşması nedeniyle meydana gelen kazalar vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bu yoldaki kazalar bezdirdi

Son olarak dün akşam gerçekleşen yağışın ardından bir otomobilin rampadan iniş yaparken Karaer Mahalles, Sebahattin Aytaç Caddesi, Gazipaşa İlkokulu/Ortaokulu karşısında kontrolden çıkarak yol kenarında park halindeki otomobile çarpması sonucu toplam 3 aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi.

Kazada otomobilde bulunan 4 kişi hafif şekilde yaralanırken, çarpan otomobil ve diğer 2 araçta maddi hasar meydana geldi.

Son kaza tepkileri artırdı

Kazanın ardından hem Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ hem Karaer Mahallesi Muhtarı Samet Ataman hem de Gümüşhane Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş bu yolla ilgili yetkilileri acil önlem almaya davet etti.

Yetkililere acil önlem alınsın çağrısı

Yaklaşık 400 metrelik kesimde yüzde 16 ortalama eğimi olan yolun her yağıştan sonra bu hale geldiği ifade edilen açıklamalarda Bayburt’ta her zaman buz olan rampanın ısıtmalı hale getirildiği, İzmir’de kaymaz asfaltla kazaların yüzde 50 azaltıldığı hatırlatarak biran önce bu yola bir çare bulunması istendi.

Bayburt ve İzmir örneği

Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, yağan yağmurun etkisiyle yazın sıcağında adeta buz tutan Sebahattin Aytaç Caddesindeki kaygan parke kaplı yolla ilgili Bayburt’ta ısıtmalı yol, İzmir’de kaymaz asfalt çalışmalarını örnek verdi.

“İllaki bir facia mı olması gerekiyor tedbir alınması için”

Demirağ, sosyal medyadaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantımız neticesinde bu caddeye tedbir alınmasını, oldukça dik olan bu yolun parkelerinin sökülerek kaymayan asfalt ile kaplanmasını tavsiye karar alarak, ilgili mercilere resmi yazımızı gönderdik. Fakat asıl mesele şu ki 1 yılı aşkın süredir devam eden bu soruna ve bu yolda kayarak kaza yapan onlarca araca rağmen yetkili ve sorumlu kurumlar tarafından tedbir alınmaması çok tuhaf.  İllaki bir facia mı olması gerekiyor tedbir alınması için?” 

“2 ay önce dilekçe verdim"

Karaer Mahallesi Muhtarı Samet Ataman da bu yolla ilgili daha önce dilekçe verdiğini hatırlatarak, “Bugün mahallemizde yaşanılan kazada şükürler olsun hayati bir tehlike yoktur. Yaklaşık iki ay önce Gümüşhane Belediyesi fen işleri müdürlüğüne yazılı ve sözlü olarak dilekçemiz sunulmuştur. Bundan önce bu yolda bir ay önce tekrar ufak yollu kaza yaşanmıştır. Çevre yolunu merkeze bağlayan en işlek yol güzergahı olarak söylemiş olduğumuz yolun yapılması için bu gibi kazaların artması mı gerekiyor!” ifadelerini kullandı.

"Kayan parke taşları hergün kazaya sebebiyet veriyor”

Konuyu sosyal medya hesabından sık sık dillendiren Gümüşhane Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş ise son kazanın ardından yaptığı paylaşımda “Kayan parke taşları hergün kazaya sebebiyet veriyor duvarlara yazımı yazalım. Parke taşlarına sprey boya ile yazı yazacam değişin bu taşları diye. Önemli olan toplumun şikayetçi olduğu konuları çözmek değil mi?” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2024, 14:52

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacıbey gün
Hacıbey gün - 3 hafta Önce

Kapatsinlar

güzel yol
güzel yol - 3 hafta Önce

herşeyi de devletten bekleyelim zaten. dikkatli git, yavaş git bak bakayım kaza oluyormu

SIRADAKİ HABER