Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce, "eTwinning Projesi" kapsamında Gümüşhane’de 81 ilden okulların katılımıyla ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi ve kültür şenliği düzenlendi.
Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi tarafından yürütülen "eTwinning Projesi" kapsamında Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen “Çemberinde Gül Oya” sergisi ve kültür şenliğine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Adeş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürleri İlhan Yıldız, Hüseyin Erden, okul kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce öğretmeni Nalan Demir proje tanıtımıyla ilgili yaptığı konuşmasında, “E-twinning 2005 yılında Avrupa Komisyonu Öğrenme Programının ana hareketi olarak başlamış ve o tarihten itibaren Yaşam Boyu Öğrenme Programına ve 2014ten beri de AB Eğitim, Gençlik ve Spor Programı olan Erasmus+ programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Avrupa’daki okullar, öğretmen ve öğrenciler arasında iletişim kurmak, projeler geliştirmek kısacası Avrupa’da etkili bir öğrenme topluluğu e-twinningin en önemli hedefidir. Etwinning sanılanın aksine sadece yabancı dil alanında projeler yapılan bir portal değildir, okul öncesi de dahil olmak üzere her alanda projeler yapılabilmektedir. Normalde hareketlilik içermemesine rağmen Erasmus hareketinin 30.yıldönümü münasebetiyle bu yıl “Learn2move,Move2learn” girişimi kapsamında 17 yaş ve üstü gençlere seyahat etmeleri ve Avrupayı keşfetmeleri için hareketlilik fırsatı sunmaktadır. Ayrıca okulların daha geniş katılımını amaçlanmakta ve “eTwinning uygulamalarının okul politikalarını etkileme ve bu uygulamaların dikkate alınma şansını yükseltmek amacıyla, okul müdürlerinin ve üst düzey okul yönetiminin katılımı hedeflenmektir.”Bu bağlamda belirli kriterleri taşıyan okullar 2017 Ekim ayından itibaren “etwinning okulu” unvanını resmi olarak kazanma fırsatı yakalayacaktır. Ülkemiz e-twinninge 2009 yılında dâhil olmuştur. Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 40 bin kullanıcı ile 24 binden fazla okul bu portala kayıtlıdır. Bu okullardan biri de aktif olarak yürüttüğümüz 6 projeden biri olan “Çemberimde Gül oya ” projesi ile okulumuzdur. Ulusal bir proje olan Çemberimde Gül Oya projesi 81 il ve 81 kültürün tanıtıldığı bir etwinning projesidir. Kuruculuğunu İzmir Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesinin yaptığı projeye 81 ilden ortaklar dâhil edilmiştir. 81 İlin öğretmen ve öğrencileri projenin twinspace denilen proje dokümanlarının paylaşıldığı ortama kaydedilmiştir. Altın kalpli insanların şehri olarak nitelenen, kuşburnunun, pestilin, kömenin başkenti olan Gümüşhane’mizi önceki yıl İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu eğitim öğretim yılında ise okulumuz Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi temsil etmektedir. Ülke çapında gerçekleştirilen ve kültür elçisi olarak değerlendirilen bu sergilere, farklı dillerde sergilenecek sunular ile ilimiz adına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.
Proje tanıtımından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan skeç, şiir, şarkı, zeybek gösterisi ve halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.