Çevre Haftasında fidanlar toprakla buluştu

Gümüşhane’de 1-7 Haziran Çevre Haftası nedeniyle fidanlar toprakla buluşturuldu.

81 ilde Çevre Haftası nedeniyle eş zamanlı gerçekleşen etkinlik Gümüşhane’de Karşıyaka Mahallesi Mesire alanında bulunan döküm sahasında gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda 70 sarı çam fidanı kurum müdürleri, öğrenciler ve TEMA Vakfı gönüllüleri tarafından toprakla buluşturuldu.

Fidanları dikip can suyunu veren öğrencilerden Şehit Murat Yıldız İlkokulu Öğrencisi Ravza Nur Bayrak, “Çevre Haftası olduğu için buraya geldik ve bir sürü fidan diktik onları bir güzel suladık. Sonra onları kenarlarını ezdik. Boş alanlara daha çok fidan dikilsin yerlere çöp atmasınlar ve doğamızı pisletmesinler ağaçları sulamalıyız hep” dedi.

İbn-i Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Nisanur Turgay ise “Bugün Çevre Haftası münasebetiyle mesire alanına gelmiş bulunmaktayız. 70 tane fidan dikerek geleceğe nefes olduğumuzu düşünüyorum bütün insanları da böyle etkinliklere katılmasını rica ediyoruz. Bu organizasyona bizi davet eden Gümüşhane Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Etkinliğe katkı sağlayan TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Selami Öktem de “İl temsilciliği olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte bugün buradayız Şehit Murat Yıldız İlkokulundan 1-b öğrencileriyle minik öğrencilerimizle birlikte ağaç dikim çalışması gerçekleştirdik. Onlar için muhteşem bir deneyim oldu. Ağaç dikmeyi öğrendiler. Doğada vakit geçirme fırsatları oldu. Özellikle günümüzde teknoloji bağımlısı gençlerin doğada vakit geçirmeleri çok önemli olduğunu bildiğimiz için bu sürecin onların her türlü gelişimlerine etki ettiğini katkı sağladığını düşünüyoruz. Hem de çok güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyoruz. Bir sürü ağacı toprakla buluşturduk, çok mutluyuz, onlar da mutlu” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER