Çiftçilerle Cuma buluşmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “922 ilçede Cuma Buluşmaları Köy Ziyaretleri" etkinliği kapsamında Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı il ve ilçe müdürlükleri çiftçilerle buluştu.

Çiftçilerle Cuma buluşmaları başladı

Tarımsal üretim planlaması, yeni destekleme modeli ve 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel ve hayvansal desteklemeler hakkında çiftçilere kapsamlı bilgiler sunulan buluşma tarımda planlı üretim modeli hakkında farkındalık oluşturması açısından planlandı.

Etkinlikte daha önce yapılan bilgilendirme toplantılarına ilave olarak Gümüşhane Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde yer alan 18 köyde aynı anda eğitime başlandı.

Merkez Arzularkabaköy Beldesinde düzenlenen toplantıya katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, toplantıda iklim değişiklikleri, nüfus artışı ve dünyada yaşanan gelişmelere dikkat çekerek tarımsal üretim planlamasının önemi ve gerekliliği hakkında bilgiler verdi. Bitkisel ve hayvansal üretimde yeni destekleme modeli ve yeni destek tutarları hakkında da detaylı bilgiler veren Kıraç, bilgilendirme sunumu sonrasında merak edilen soruları cevaplayarak, çiftçilerin üretim sürecinde yaşadığı sorunlar ve talepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İl ve ilçelerde düzenlenen ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantılara, İl Müdür Yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri, Tarım ve Orman Bakanlığı bağlı kurum temsilcileri, Ziraat Odası Başkanları, teknik ve sağlık personelleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER