Ciğerci: Aile sağlığı çalışanlarının koşullarında iyileştirme şart

Türk Sağlık-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Kürşad Ciğerci, aile hekimliği sistemi içerisinde yer alan aile sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarında iyileştirme yapılması ve özlük hakları maaşlarında gerçekçi bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Ciğerci: Aile sağlığı çalışanlarının koşullarında iyileştirme şart

Yaptığı açıklamada aile sağlığı çalışanlarının yıllardır haklarında düzenleme yapılmadığını ve bu nedenle çalışma alanlarında yalnızlığa itildiklerini ve psikolojik olarak yıprandıklarını ifade eden Ciğerci, aile sağlığı merkezlerinde çalışanların daha ikinci aydan itibaren bir üst vergi dilimine sokularak ücret kesintileri yaşadıklarını söyledi.

Çalışanların söz verilen temel maaş artışı sözünün gerçekleşmesini beklediklerini ve vergi adaletsizliğine daha erken maruz kaldıklarını vurgulayan Ciğerci, aile sağlığı merkezlerinde çalışan on binlerce sağlık çalışanının her ay ücretlerinden yüksek vergi kesintilerine itiraz ettiklerini ve kesintilerin adaletli hale getirilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Hastanelerin muvafakat vermediği için aile sağlığı elemanı bulmakta zorluklar yaşandığını ve bu durumun elemansız bir hekimliğin yürütülmesini büyük bir sıkıntı haline getirdiğini dile getiren Ciğerci, “Özellikle periferde ve ilçelerde aile hekimliklerinde çalışacak aile hekimi ve yardımcı sağlık personeli bulunamaması, personel eksikliğini geçici görevlendirmelerle çözmeye çalışsa da aşı, gebe takibi gibi uygulamaların düzenli takibinde sıkıntılar oluşturuyor. Aile sağlığı elemanlarının en azından çalışma yoğunluklarını karşılayan bir maaş farkı düzenlemesi olması ve hastanelerden geçiş özgürlüğünün sağlanması gerekiyor. Ayrıca, kamu dışı aile sağlığı elemanlarının kadroya geçmesiyle boşalan ve hâlâ personel sıkıntısı çeken aile hekimlerinin personel sıkıntısının giderilmesi gerekiyor. Aile hekimlerinin halka sağlık hizmeti sunmasının kolaylaştırılması gerekiyor. Aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce son bulması için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER