Ciğerci’den Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkanı Kürşad Ciğerci, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada çocuklara yönelik her türlü istismarın son bulmasını diledi.

Ciğerci’den Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

Başkan Ciğerci, son günlerde çocukların yoğun bir şekilde cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalmasının ülkede sıkça karşılaşılan kötü bir olguya dönüştüğünü belirterek, “Çocukların cinsel ve fiziksel istismarı sadece kınama açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu gibi münferit kabul edilerek ya da nedenlerini yok sayarak sadece sonuca odaklanan çağ dışı ceza teklifleri ile önlemeyecek toplumsal bir soruna dönüşmüştür. Zira ülkemizde çocuklara yönelik istismar vakaları son 10 yılda %700 artmıştır. Ülkemizin dört bir yanındaki adliyelerde her yıl on binlerce çocuğa yönelik cinsel istismar davaları açılmaktadır. Üstelik bunlar sadece kayıtlara geçen rakamlar olup, sorunun gerçekte bundan çok daha büyük olduğu malumdur” dedi.

Bu konuda gerek devlet yetkililerine, gerek sivil toplum kuruluşlarına gerekse eğitim camiasına büyük görevler düştüğünün altını çizen Ciğerci, “Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm aktörlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çocuğa cinsel istismarla ilgili yeni kanun düzenlemelerin yapılması,  yetişkin ve çocuk eğitiminin gözden geçirilmesi, farkındalık yaratılması için projeler geliştirilmesi, çocuklara ve kadınlara yönelik her türlü cinsiyetçi söylemin terk edilmesi, istismar davalarında istismarcı ile birlikte istismara zemin hazırlayan ve istismarı gizleyen kişilerin yargılanması,  verilecek cezalarda indirimler yapılmadan ve yine cezasızlık halinin ortaya çıkmasına engel olarak yargılamanın  kısa sürede sonuçlanması sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha vahşice katledilen çocuklarımızın acısını bütün ülke gibi paylaşıyor, çocuklara yönelik her türlü istismarın son bulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER