Çimen yaptığı açıklamada son günlerde üst düzey siyasetçilerin de aralarında bulunduğu toplantıyla gündeme gelen ve şehrin gündemine oturan Çakırgöl hadisesinin birtakım kitleler tarafından yorumlandığını, olumlu veya olumsuz görüşler bildirdiğini, birlik mesajları verildiğini fakat bir karara bağlanamadığını belirterek, “Daha sağlıklı bir fikir üretebilmek adına şehrin bürokrasi kanadından siyasi kanadından ve halkın fikirlerinden faydalanmak adına araştırmalarda bulundum. Yıllardır bu şehirde yaşamış ekmeğini yemiş havasını solumuş bir vatandaş olarak naçizane fikrimi beyan etmek isterim ki bu şehir yeraltı ve yerüstü kaynak ve zenginlikleri ile Gümüşhane’ye ve Gümüşhane halkına aittir. Mülk sahibi mülkü üzerinde tasarruf yetkisine sahiptir ne yazık ki Gümüşhane’nin sahipsizliği birilerinin Gümüşhane üzerinde tasarruf yapma cüretine kadar uzanmıştır. Vaktiyle basit bir olay gibi görünen Çakırgölden Karadeniz Teknik Üniversitesine su alma hadisesi basit bir hadise olarak gözükse de maalesef şu an Çakırgöl suyu üzerinde kanunen hak iddia edemiyoruz. Bugün Çakırgöl‘de kurulacak olan bu tesise izin verilecek olursa yarın tesisi çalıştıracak suyun yetersiz olduğu ve deve boynundaki suyun da bu tesise aktarılması gündem olacaktır” dedi.
Trabzon’la birlikte hareket edip bu proje içeresinde yer almak isteyenlere seslenen Çimen, “Trabzon sahiline ahşaptan Gümüşhane nam ve hesabına bir iskele çakmaları tavsiyemdir. Bakalım ki bu muratların da ne kadar başarılı olacaklar. Siz Çakırgöl‘de yapılacak olan tesislerde bir Gümüşhaneli esnafın barınabileceği inancına sahip misiniz? Eğer öyle bir inanca sahipseniz size tavsiyem Limni Gölü’nün Ve Gümüşhane yaylalarının kimin tasarrufunda olduğuna bakmanızdır. Trabzon’da yaşanan Arap Baharının Gümüşhane ve Trabzon arasında adeta tunçtan bir sur çekilmişçesine hiçbir yansıması olmayışı Çakırgöl‘de kurulacak olan tesislerin de bir faydası olmayacağının habercisi değil midir?” diye konuştu.
Gümüşhane’nin Süleymaniye kayak tesisini nasıl hayata geçirebileceğinin hesaplarını yapması gerektiğinin altını çizen Çimen, “İlla da ortak bir proje hayata geçirilecek olursa yolunun Gümüşhane topraklarından geçerek Çakırgöle ulaşması tavsiyemdir. Böylece Trabzonlu yetkililerin samimiyetleri de ortaya çıkmış olacaktır. Eğer Gümüşhane’nin Trabzon Toprakları üzerinde bir projesi varsa buyursun Trabzonlu yetkililer de Gümüşhane Toprakları üzerinde proje yapsınlar. Şahsi kanaatim odur ki benim toprağımı işleyecek tohumum ve ekipmanım yoksa nadasa bırakmayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.
Haberin Kaynağı: Gümüşkent Gazetesi