Çocukların ilgisi artsın diye cami halısı futbol sahası oldu

Gümüşhane’deki Fatih Camiinde çocukların yaz Kur’an kurslarına daha istekli gelmeleri için caminin halıları futbol sahasına dönüşüyor.

Okulların tatile girmesinin ardından açılan yaz Kur’an kursları devam ederken, kent merkezindeki Fatih Camiinde ilginç bir uygulama yapılıyor.

Günlük olarak Kur’an ve diğer derslerini gören çocukları caminin üst kadındaki geniş koridorda hergün futbol oynuyor. 

Din görevlilerinin de taktikler verdiği, düşen sporculara yardımcı olduğu camide çocuklar ayrıca İl Müftülüğü tarafından düzenlen halı saha futbol şampiyonası için antrenman da yapıyor.

Caminin din görevlisi İmdat Zor, çocukları camiyi sevdirmeye çalıştıklarını, devamlı gelmeleri için ellerinden gelen her türlü icraatin içerisinde olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kursta her türlü spor etkinliğini yaptıklarını fakat çocukların futbolu çok sevmesi nedeniyle hemen hemen her gün bir maç yaptıklarını kaydeden Zor, “Gruplar halinde turnuva şeklinde de yaptığımız oluyor. İnşallah bunu buradan da halı sahaya taşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir projesi var. Camiden halı sahaya. Biz o halı saha antrenmanlarını da buradan yapıp oraya gidiyoruz. Bu hafta da turnuvalarımız var. Fatih Camii olarak elimizden gelen en güzel şekilde ortaya koyuyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye'nin her yerinde camilerle çocukları buluşturmaya çalıştığını hatırlatan Zor, “Her camimizde bu Kur'an kurslarımız var. Amacımız şu, Türkiye'de bu yaş grubunda olan 15 milyona yakın gencimiz var. Bu gençlerimizin en azından yarısının bu kurslara gelip bu kurslardan faydalanmasını sağlamak. İlla burada her şey Kur'an üzerine dizayn edilmiyor. Burada ahlaki eğitim, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve bunun arasında çocukların sevdiği spor etkinliklerini yaparak da çocukları buraya çekmeye çalışıyoruz. Ve burada çocuklar eğlenirken öğrenmeyi öğreniyorlar. Katı bir eğitim sistemi değil de daha çok sevgiyle bir eğitim sistemi yapmaya çalışıyoruz. Ve bütün Türkiye'deki camilerde de bunu arkadaşlarımız en güzel şekilde yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Çocukları camiye çekmenin en güzel yöntemlerinden birisinin spor olduğunu dile getiren Zor, “Bu spor etkinliğimizi de önceliyoruz, önemsiyoruz. Gerçekten bütün Türkiye'deki arkadaşlarıma da bunu tavsiye ediyorum. İlla sadece eğitim olarak bunu düşünmesinler. Burası bir yaz tatili sürecindeki Kur'an kursu. Bu arkadaşların emsallerinin tatilde olduğu dönemde bu kardeşlerimiz tatillerinden fedakarlık yaparak buraya geliyorlar. Bu çocuklar da spordan çok hoşlandıkları için bunlara her gün camimizde bir şekilde herhangi bir dalda spor etkinliği ama başta futbol olmak üzere spor etkinliğini yaptırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kursiyer çocuklardan Baran Özgür Ay “Ben bu yazın her gün Fatih Camii'nin Kur'an kursuna gelmeye çalışıyorum. Buraya çok mutlu olarak geliyoruz. Hocamız burada bize spor dalından çok oyunlar oynatıyor. Kur'anlarımızı çok aksatmadan okuyoruz. Burada mutlu oluyoruz. Bu ortamıza yaşatan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İbrahim Demir ise haftanın her 5 gününde camiye geldiğini belirterek, “Gümüşhane'de Fatih Camii'de hem Kur'an'ımı öğreniyorum hem de sporumu yapıyorum. Hocalarımız her gün bizi neredeyse futbol oynatıyor. Her saat başı, bir saat boyunca futbol oynuyoruz. Çok eğleniyoruz. Sizin de camilere gelmenizi ve Kur'an'ınızı öğrenmenizi öneriyorum” diye konuştu.

Bir diğer kursiyer Yusuf Kayra Balki de “Mahallemdeki camiye gelip Kur'an'ımı okuyorum, sporumu yapıyorum. Hocalarımız burada bize futbol oynatıyor, çok eğleniyoruz arkadaşlarımızla beraber. Bize burada oyun oynattıkları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2024, 22:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Anonim
Anonim - 1 ay Önce

Keşke çocuklara Kuranı Kerim öğrenmek için camiye gelmelerini teşvik için camide spor yaptırmak yerine camii adabı öğretilse. Camiinin mübarek bir yer olduğu bu yaşlarda çocuklara kavratılmalı. Yoksa camii adabını bilmeyen çocuklar Kuranı Kerim okusa ne fayda. Spor dışarıda yapılabilir. Ne demiş Yunus Emre hazretleri:

girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep.

İşin özü burada.

Vatandaş
Vatandaş - 1 ay Önce

Benim oğlumda bu yıl ilkkez camiye gitti başta biraz endişeli yaklaştı fakat kemaliye camiindeki bütün imam hatip ve kurs görevlilerinden Allah bin kere razı olsun... çocuklarımız hem eğlendi hem öğrendi camii de oyun oynamak ve çocuk seslerini duymak ve görmek beni çok duygulandırdı... Bazı vatandaşlardan tepkiler gelsede yetkililerin burada çocuklar eğlenecek ve öğrenecek kelimelerini duyduktan sonra islamı böyle anlatan insanlardan Allah bin kere razı olsun

yorumcu
yorumcu - 1 ay Önce

çok zamandır heberlerinizi okuyorumda son zamanlarda yazım hataları görüyorum son cümlede "oyun" yerine "yun" yazmışsınız

SIRADAKİ HABER