Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2413 %0.33
44,5541 %-0.13
4.154,90 % -0,41
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Çoruh işyerleri sözleşmelerinde mutlu son

Çoruh işyerleri sözleşmelerinde mutlu son

Doğu Karadeniz Bölgesinde elektrik dağıtımını yapan Çoruh AKSA ve Çoruh EDAŞ şirketinde Kasım ayından beri devam eden toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

400
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Konuyla alakalı yetkili sendikadan yapılan açıklamada, “Çoruh EDAŞ ve Çoruh AKSA İşyerlerinde Toplu Sözleşme süreçlerinde Bakanlıktan Tes-İş Sendikasının yetkilendirilmesi akabinde, daha önce Disk Enerji Sen Sendikasında görev yaparken bu sendikadan ayrılan avukatın kurduğu EÇS Sendikasının süreci sabote etmeye yönelik yetkiyi kendilerinin aldığı yönündeki algı yaratma ve işyerlerinde çalışanları galeyana getirerek işleri durdurma çabaları sonuçsuz kaldı” ifadelerine yer verildi.

“Sözleşme kazanımları coşku ile karşılandı” 

EÇS Sendikasının işçilerin tehlikeli işkolunda olan bu işyerlerinde 22.000 TL aylığa mahkum edildiğine yönelik ajitasyon ve algı oyununda da gerçekler ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, “İşçilere 22.000 TL tutarında avans verildiği bunun nedeninin de işçilerin toplu sözleşmelerinde oluşan zamlı maaşlarının bir sonraki aya sarkmadan verilmesi için yapıldığı zamlı Ocak ayı maaşlarının da en geç Cuma günü hesaplarında olacağı öğrenildi. EÇS Sendikasının Yatırılan avans miktarını maaş ödemesi algısı yaratmak sureti ile kötü niyetle işyerlerinde işi durdurma girişiminde bulunduğu lakin işçinin sağduyulu davranarak münferit bazı kişiler haricinde bu işe itibar etmediği öğrenildi” denildi.

“Sözleşme sevinci salonun dışına taştı”

Toplu Sözleşmenin kazanımları Çoruh işyerlerinde yetkili olan Tes-İş Sendikasının toplantı salonunda beş ilden gelen Temsilciler, Komisyon Üyeleri ve Üyelere Şube Başkanı Cengizhan Gündoğdu tarafından anlatıldı. Toplu Sözleşme kazanımlarını öğrenen işçilerin coşkusu salon dışına taştı. 

Toplu sözleşme sonrası işçilerin maaşları şu şekilde oluştu.

-5 Yıllık Teknisyen Net Maaşı:38.443,00 TL
-Yemek Yardımı Dahil Net Maaşı: 46.243,00 TL
-Giydirilmiş Net Maaşı: 51.661,00 TL
-10 Yıl Üzeri Teknisyen Net Maaşı:  46.284,00 TL
-Yemek Yardımı Dahil Net Maaşı: 54.084,00 TL
-Giydirilmiş Net Maaşı: 61.358,00 TL

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *