Daldaban’dan Kaynak Adama Tepki

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, sosyal paylaşım sitesinde Gümüşhane esnafına ağır ithamlarda bulunan ve KAYNAK ADAM takma adını kullanan öğrenciye tepki gösterdi.

Daldaban’dan Kaynak Adama Tepki
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, sosyal paylaşım sitesinde Gümüşhane esnafına ağır ithamlarda bulunan ve KAYNAK ADAM takma adını kullanan öğrenciye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i gönderilerinde etiketleyen öğrencinin başta ahilik geleneğinin bütün özelliklerini bünyesinde barındıran Gümüşhane esnaf ve sanatkarına karşı yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.

İsmini paylaşmaktan imtina eden bu şahsın Gümüşhane esnafının öğrenciye yaptığını, tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleyerek soykırım yapan Filistin’de kadın çocuk demeden insanları öldüren İsrail’in yaptığı zulüm ile karşılaştırma cihetinde bulunarak talihsiz değerlendirmeler yaptığını ifade eden Daldaban, bu kişinin büyük bir haksızlık yaptığını dile getirdi.

Gümüşhane esnaf ve sanatkarının dolmuşçu, kırtasiyeci, lokantacı, ayakkabıcı, manifaturacı velhasıl tüm esnafın Gümüşhane’ye gelen öğrencilere hoşgörüde, iyi niyette, sevgi, saygı ve ikramda kusur etmediğini belirten Daldaban, bu talihsiz açıklamaları Gümüşhane ve Gümüşhanelinin hak etmediğini söyledi.

Şahsın kendisine zulüm yaptığını iddia ettiği esnafın kendilerine bildidilmesi halinde eğer gerçekten böyle bir zulüm varsa bunu tespit edip o esnafa gerekli uyarıları ve yaptırımları uyguladıktan sonra tüm Gümüşhane ve Gümüşhane esnafı adına kendisinden özür dileyeceğini ve yapılan bir hata varsa bunu telafi edeceğini söyleyen Daldaban,  eğer böyle bir durum yoksa o zaman bu şahsın tüm Gümüşhane esnaf ve sanatkârından özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Gümüşhane esnafının öğrencileri üzerlerinden rant elde edilebilecek bir obje olarak görmediklerini, bilakis öğrencilere de diğer müşteriler gibi bir velinimet olarak baktıklarını ve öğrencilerin Gümüşhane’nin tanıtımında büyük katkıları olduğunu dile getiren Daldaban, tüm esnaf ve sanatkarın ahi evran geleneğinin birer temsilcisi olduğunu, yapılan bir yanlışlık varsa bu yanlışlığın düzeltilmesi için Gümüşhane Esnaf ve sanatkârları Odaları Birliği Başkanı olarak elinden geleni yapacağını belirterek eğer böyle bir yanlışlık yoksa o zaman bu şahsın özür dilemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Daldaban, fütursuz kelimeleri takma ad ile kullanan bu şahsı şiddetle kınadığını, söylediklerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 16:28

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER