Demirağ adaylığını açıkladı

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, yasal olarak 30 Haziran’a kadar yapılması gereken Kent Konseyi seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Demirağ adaylığını açıkladı

Başkan Demirağ, yaptığı açıklamada 18 Mayıs 2022 tarihinde Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin teveccühüyle seçilerek başladıkları Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığı görevini bugüne kadar mahcup etmeyecek şekilde ve Kent Konseyi Başkanının görev, yetki ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmek gayretiyle icra etmeye çalıştığını söyledi.

Kent Konseyi yönetmeliğine göre yerel seçimlerden sonra 3 ay sonrasına kadar devam eden Kent Konseyi Başkanlığı görevi süremiz içinde yapılması gereken seçimli genel kurul hazırlıklarının da sürdüğünü ve kısa sürede yapılacağını ifade eden Demirağ, seçimli genel kurulda Gümüşhane Kent Konseyinin yönetim organlarının yeniden seçileceğini ve seçilecek olan başkan ve yürütme kurulu üyelerinin önümüzdeki 3 yıl için yetkilendirilmiş olacağını hatırlattı.

Görev süresi boyunca Kent Konseylerinin çalışma ilkeleri olan "Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini ön planda tutmak" gibi ilkelerini benimseyerek ve bu ilkelerden hareket ederek Gümüşhane’ye hizmet etmeye gayret ettiklerini dile getiren Demirağ, bu minvalde yaptığı çalışmaların bazılarını şöyle açıkladı: “Seçilerek göreve başlamamızın akabinde şehrimizin önemli bir imtihan ile karşı karşıya kaldığı SMA hastası Yunus Emre bebek konusunda sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu bihakkın yerine getirmek için gayret ettik. Bunun yanında şehrimizin gündemini meşgul eden başta trafik karmaşası ve otopark konularındaki sıkıntıları ve çözüm önerilerini yürütme kurulu üyelerimiz ile yaptığımız toplantı ve değerlendirmeler akabinde oybirliği ile aldığımız kararları gerek Belediye gerekse İl trafik komisyonuna gönderdik.  Yine Yürütme Kurulu üyelerimiz ile yaptığımız istişare ve toplantılar neticesinde aldığımız kararlar ile şehrimizin ekonomisinin gelişimi için olmazsa olmaz durumdaki turizmi geliştirerek sektör haline getirmek vizyonunu belirleyip bu konuda oldukça kapsamlı çalışmalar yaptık. Şehrimizde turizm konusunda söz ve yetki sahibi olanları bir araya getirerek şehrimizin turizminin gelişimi için yol gösterici bir platform olması maksadıyla Kent Konseyimizin bünyesinde Turizm meclisi kurmak üzere genel kurulumuzdan onay aldık. İnşallah genel kurul üyelerimiz tarafından şahsımıza yeniden görev tevdi edilirse de Turizm Meclisimizin kurulum çalışmalarını tamamlayarak şehrimize hizmet etmesini sağlayacağız.  Bunun yanında, Engelleri daha kolay aşmalarına katkı sağlamak için Engelli bireylerimizi bir araya getirerek Engelli Meclisimizi kurduk. İnşallah yine görev tevdi edilirse, Genel Kurul Üyelerimizin kurulumu için onay verdiği Gençlik Meclisimizi de kurma çalışmalarını başlatarak gençlerimizin de yönetime katılmasını, sorunlarını dile getirmesini sağlamış olacağız ve bu sayede Gümüşhane Kent Konseyimizin kurumsal yapısını biraz daha güçlendirilmiş olacağız.”

Seçilmesi halinde önceki dönemdeki gibi Gümüşhane’nin ve hemşehrilerinin menfaat ve çıkarlarını gözeterek, sorun, sıkıntı, beklentilerini tespit ederek çözüme kavuşması konusunda üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu eksiksiz ve hatasız olarak yerine getirmek için daha da fazla gayret edeceklerini vurgulayan Demirağ, “Bu manada, önümüzdeki genel kurul toplantısının başta şehrimiz, vatandaşlarımız ve Kent Konseyimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, sükunet ve kardeşlik içinde Gümüşhane’mize yakışır şekilde icra edilmesini temenni ediyorum. Görev süremiz boyunca birlikte çalıştığımız Genel Sekreterimiz Sn. Müzeyyen Katırcıoğlu'na, Yürütme kurulu üyelerimize, Kadın meclisi ve Engelli Meclisi başkan ve üyelerimize destekleri ve emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Önceki seçimli genel kurul toplantısında şahsıma oy vererek şehrimize hizmet etme onurunu bana yaşatan tüm genel kurul üyelerimize de tekraren sonsuz teşekkür ediyorum. Bu süreç boyunca sürç-ü lisan ettiysek affola diyor, tüm hemşehrilerimizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER