Demirağ’dan o okul için "Milli Eğitim Akademisi olsun" teklifi

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi’nin Tekke’de bulunan atıl okul binasıyla birlikte Gümüşhane'ye kazandırılması gerektiğini söyledi.

Demirağ’dan o okul için "Milli Eğitim Akademisi olsun" teklifi

Yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yapılanma çalışmaları kapsamında bazı illere kurulması planladığı Milli Eğitim Akademisi için Gümüşhane’nin son derece hazır konumda olduğunu kaydeden Demirağ, “Tekke Beldemizde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan atıl durumdaki yurt ve okul binaları hükümetimiz tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Akademisi için fazla bir yatırımı gerektirmeden kolayca değerlendirilebilecektir. Bu binaların uygun olmaması durumunda da uzun zamandır yeni yatırım yapılmayan şehrimize bu yatırımın yapılması için girişimde bulunulmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Akademisi'nin Gümüşhane'ye kazandırılmasının sadece Gümüşhane’de eğitim alanında değil, ekonomik kalkınma açısından da büyük bir katkı sağlayacağına değinen Demirağ, “Akademi, ilimize yeni eğitim yatırımlarını ve istihdam imkanlarını da beraberinde getirecektir. Aynı zamanda her yıl ülkemizin dört bir köşesinden öğretmen adaylarının ilimize gelerek aday öğretmenlik sürecini geçirmiş olacağından şehrimizin turizmine de oldukça fazla katkı sağlayacaktır. Bu önemli kurumun Gümüşhane'ye kazandırılması için tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, siyasetçi ve bürokratlarımızı, özellikle yeniden belediye olan Tekke Beldemizin belediye başkanı Sn. Kemalettin Demirkan'ı birlik beraberlik içinde hareket etmeye ve gerekli girişimlerde bulunmaya davet ediyorum. Gümüşhane'nin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan bu önemli yatırımı hak ettiğine inanıyor ve yetkililerden Milli Eğitim Akademisi'nin Tekke Beldesi'nde kurulması için gerekli adımları atmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER