Demir’den Haniye için taziye mesajı

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, bugün sabah İran’ın Tahran kentinde gerçekleşen saldırı sonucu şehit olan Kudüs davasının yılmaz savunucusu İsmail Haniye için taziye mesajı yayımladı.

Demir’den Haniye için taziye mesajı

Açıklamasında Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin her konuşmasında “Canımız, evlatlarımız, mallarımız İslam yolunca, cihat yolunda feda olsun” dediğini hatırlatan Demir, “İşte bugün canını cennet karşılığında Rabbine satmış ve karşılığında biz Müslümanlar açısından şanlı bir hayat örnekliği sunmuştur. Şehitlik bir muştudur. Şahadet yolu İslam toplumu için pak ve aziz bir yoldur. İsmail Haniye bu yolun ne ilk yolcusu ne de son yolcusudur” dedi.

Allah katında izzet ve ikrama mazhar olan bu yolda evlatlarını feda eden İsmail Haniye’nin bugün de kendi canını feda eylediğini kaydeden demir, “Kendi evlatları ile torunlarının şahadet haberi kendisine ulaştırılınca benim evlatlarım herhangi bir Filistinliden aziz yada evla değildir. demiş ve sadece fil dişi kulelerinde toplumuna önderlik yapmadığını göstermiştir. İnandığı dava yolunda kendi evlatlarını – torunlarını ve canını feda eden aziz şehidimize Rabbimizden rahmet ve mağfiret dileriz” diye konuştu.

Demir, İsmail Haniye’nin bir iki gün önce yayımladığı mesajda Filistin-Kudüs davası için tüm Türkiye halkını 3 Ağustos Cumartesi günü meydanlara inmeye ve en gür şekliyle zalimlere haykırmaya davet ettiğini hatırlatarak, “Bu davet milletimizde her zaman karşılık bulduğu gibi inşallah Kudüs özgür oluncaya kadar bizler de aziz şehidimizin çağrısına uyacağız ve haykıracağız “şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara” ve özgür Kudüs’te buluşuncaya kadar yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER