Demir'den Önemli Tespitler

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, her yıl Karaca Mağarasını ziyaret eden on binlerce turistin şehre girmeden geri döndüğünü belirterek, buraya gelenleri şehre çekebilecek alternatifler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Demir'den Önemli Tespitler
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, her yıl Karaca Mağarasını ziyaret eden on binlerce turistin şehre girmeden geri döndüğünü belirterek, buraya gelenleri şehre çekebilecek alternatifler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, kış aylarında Gümüşhane’yi bir hüzün bürüdüğünü, sosyal aktive alanlarının azlığı nedeni ile şehrin var olan potansiyelinin Trabzon’a kaydığını ifade eden Demir, bu sorunun şehrin sosyal canlılığını etkilediği gibi ekonomisini de ciddi oranda etkilediğini kaydetti.

Bu mesele üzerinde ciddi bir şekilde durulması gerektiğini ve şehrin can damarı olan ekonomi ve sosyal yaşamının da canlandırılması gerektiğini dile getiren Demir, bu noktada Süleymaniye Mahallesinin tarihi, kültürel ve karakteristik yapıları ile bu işe en güzel namzet olduğunu belirtti.

Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan Karaca Mağarasının doğal güzelliği ile her yıl on binlerce turisti Gümüşhane’ye çekmesine rağmen gelen turistlerin yüzde 90’ının şehre ayak basmadan geri döndüğünü ifade eden Demir, “Böyle bir imkânı değerlendirmemek ve böyle bir kayba sessiz kalmak anlaşılır gibi değil. İş bu anlamda Karaca Mağarasını gezmeye gelenleri şehre de çekecek alternatifler üretilmelidir. Bu alternatiflerin en başında elbette ki Süleymaniye Mahallesi gelmektedir. İnanıyoruz ve diyoruz ki az bir gayretle şehrin kaderi değişecektir. Süleymaniye’nin canlandırılması demek şehrin canlandırılması demektir. On binlerce turistin Süleymaniye Mahallesini gezmeye çekebilmek şehrin sosyal yaşamını da, ekonomisini de tetikleyecektir. Böyle bir hamle aynı zamanda şehrin kış aylarında ki hüznünü de giderecektir. Kış aylarında üniversite öğrencilerin ekseriyeti Trabzon’da vakit geçirmektedir. Tarihi yapıların restoresi ile konak-restaurant-kafeterya ve en önemlisi de Süleymaniye Camisi avlusunda bulunan restoresi tamamlanmış yapının Ahmet Ziyauddin Hocamızın el yazma eserlerinden oluşan bir kütüphaneye dönüştürülmesi ile şehre yeni bir dinamizm kazandırılacaktır.” dedi.

Ahmet Ziyauddin gibi önemli bir ulemaya sahip Gümüşhane’de onun adını yaşatacak kütüphanenin olmayışının çok büyük bir eksikliği olduğu görüşünü savunan Demir, bu eksikliğin giderilmesi ile şehrin manevi havasının da dokusunun da değişeceğini ve Gümüşhane’nin 1800’lü yıllarda ki canlılığına kavuşacağını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER