Demir’den sanayi vurgusu

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan sanayi sitesine acil el atılması gerektiğini söyledi.

Demir’den sanayi vurgusu
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan sanayi sitesine acil el atılması gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada sanayi sitesinde 120 tamir atölyesi ve 30 civarında da sosyal tesis ve iş yeri bulunduğunu belirten Demir, şehrin önemli ekonomi merkezlerinden birisi olan sanayi sitesinde hafif sanayi ürünlerinin üretiminin yapıldığını, tamir atölyelerinin ve yedek parça perakende satış mağazalarının sahipsizlikten adeta yangın yerine döndüğünü savundu.

Sitede bulunan 120 tamir atölyesinden yarısından fazlasının depo olarak kullanıldığını, üretim ve istihdamın merkezi olan bir yerin sahipsizlikten atıl bir şekilde kullanılan mekan haline döndüğünü kaydeden Demir, “Buradan idarecilerimize sesleniyoruz. Hemen yanı başımızda bulunan Trabzon’a gidin ve orada ki sanayi sitelerinin durumuna bir bakın sanayi sitelerinde ki tüm atölyelerin faal bir şekilde çalıştığını site kompleksinde bir tane dahi depo olarak kullanılan iş yeri olmadığını göreceklerdir. Hatta 5 tane büyük sanayi sitesi bulunan Trabzon’da ki atölyelerin önünde tamir için bekleyen Gümüşhane de ki kamu kurumlarına ait araçları fark edeceklerdir. Maalesef Gümüşhane’de ki kamu kurumları başta tamir işleri olmak üzere Gümüşhane esnafından karşılanabilecek işleri Trabzon’da yaptırdıklarına şahit oluyoruz. Yıllardır bu soruna işaret etmemize rağmen maalesef sorun giderek büyümüş ve şehrimizin sanayisi açısından artık hayat memat haline gelmiştir. Bir memlekette baca tütmüyorsa, çekiç sesi gelmiyorsa o memleketin hali perişandır. Gümüşhane sanayisinde çok kaliteli ustalar vardır. Artık eskisi gibi şu bulunmuyor bu bulunmuyor gibi bahanelerde kalmadı. Yedek parça ve diğer işlerde esnaf sayısı artmış hizmet ve imkânlar çoğalmıştır. Gümüşhane sanayisi ufak bir devlet eli beklemektedir. Allah’ın izni ile bu sanayi ufak bir destek ile eski ihtişamına, üretim ve istihdam gücüne kavuşacaktır. İş bu sebeple başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum müdürlerini bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Biz Trabzon sanayisi ile boy ölçüşemeyiz ama en azından kendi kaynaklarımıza sahip çıkarsak bu şehrin ekonomisini ve sanayisini canlandırmış oluruz.”
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER