Yaptığı açıklamada Gümüşhane’nin madencilik kimliği ile ön planda olduğunu fakat coğrafi yapısı, konumu, doğal ve kültürel değerleri ile sahip olduğu yüksek turizm potansiyelinin geri planda kaldığını savunan Demirel, turizm çeşitliliğinin değerlendirilmesi, turizm kaynaklarının daha etkin nasıl kullanılabileceğinin ele alınması, farklı kesimler arası iş birliklerinin çerçevesinin çizilmesi ve ildeki kurumların turizme yönelik gündemlerine temel teşkil etmek üzere çalıştay planlanması gerektiğini belirtti
Turizm ve ilişkili faaliyet alanlarında kurumların gündemini ortak bir hedef çerçevesinde şekillendirmek, turizm alternatifleri bazında kaynak tespiti ve gelişim önerilerini ortaya çıkarmak üzere Gümüşhane Valiliği’nin girişimi ile “Gümüşhane Turizm Çalıştayı” organize edilmesi gerektiğini belirterek, “Organizasyon Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile oluşturulan iş birliği ile şekillendirilmeli ve geçmiş dönem çalışmaları değerlendirilmeli, gelecek çalışmalarına altlık teşkil eder nitelikte planlanmalıdır” dedi.
Demirel, Gümüşhane’nin yazılmış bir tarihi olmadığını da belirterek tarih sempozyumunun da kentin geçmişinin tespit edilmesine ışık tutacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Gümüşhane tarih sahasında yapılan çalışmaları bilimsel tertiplemeli. Gümüşhane Valiliği girişimi ile Gümüşhane Tarih Sempozyumu organize edilmelidir. Organizasyon Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile oluşturulan işbirliği ile şekillendirilmeli. Sempozyum, yurt içi ve dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olmalı, bilim adamları bildiri ve sunumlarıyla katkı sağlamalı bildiride sayfa sayısı belirtilmemeli bir kısıtlama getirilmemelidir. Bu sempozyum kent-üniversite etkileşiminin pekiştirilmesi bağlamında önemli bir role de sahip olmalı” diye konuştu.