Yaptığı açıklamada yapılan zammın dar gelirli vatandaşları derinden etkilediğini, insanlara büyük bir ekonomik yük bindirdiğini kaydeden Demirel, “Şehrimizdeki ulaşım koşullarındaki eksiklikler, varken bu zam tüketiciye fatura edilemez” dedi.
Demirel, özellikle KYK yurtlarında kalan öğrenciler, hasta yakınları ve her gün toplu taşımayı kullanan dar gelirli tüketicilerin bu artışla daha da zorlaşan geçim sıkıntısıyla birlikte çaresiz durumda kaldığını belirterek, Gümüşhane'de ulaşım fiyatlarındaki bu artışın vatandaşların belini büktüğünü kaydetti ve kısa mesafelerde toplu taşıma kullanmayarak tepkilerini ortaya koyacaklarını kaydetti.
Belediye Başkanlığının halkın taleplerine en yakın olan yerel yönetim olarak onlara duyarlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini hatırlatan Demirel, “Gümüşhane gibi şehirlerde taksi ve toplu taşıma araçlarının zamları doğrudan insanları etkiliyor. Belediyenin bu tür zamlara karşı duyarlı olması ve halkını koruyan bir yaklaşımı benimsemesi gerekir. Ayrıca, yapılan zamlar ile ilgili maliyet verileri şeffaf bir şekilde halka açıklanmalıdır. Her zamla beraber bu hatlar para kazanmıştır. 7,5 milyon ve 10 milyon arasında bir değer oluşturmuştur. Her zamda değer kazanması dolmuş işletmecilerinin yedi sülalesini bakacak bir konuma getirdi” diye konuştu.
Alternatif çözüm önerisini de sunan Demirel, mevcut dolmuşlarda kullanılan midibüslerin 12 kişilik minibüslere dönüştürülmesini isteyerek “Gümüşhane halkı olarak, yapılan yüzde 39'luk dolmuş zammını kesinlikle kabul etmiyoruz. Ulaşım, temel bir ihtiyaçtır ve bu artış insanlarımızı ağır bir şekilde etkilemiştir. Belediyeyi bu zammı gözden geçirmeye ve insanların taleplerine duyarlı bir şekilde davranmaya davet ediyoruz. Belediyeyi tüketicilerimize karşı sorumlu davranmamaya çağırıyoruz! Bu zamlar bizi eylem boyutuna taşımasın” ifadelerini kullandı.
Hastaneyi dağın başına çıkarıp dolmuş ücretlerini artırılmasını onaylamak akıl işi değil. Sahipsiz memleketin sahipsiz vatandaşları çekiyor cefasını.