Dikkat! Afrika sıcakları Gümüşhane’yi vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta Afrika sıcaklıklarının etkisine girecek olan Gümüşhane için uyarı yayımladı.

Dikkat! Afrika sıcakları Gümüşhane’yi vuracak

Son meteorolojik değerlendirmelere göre halen ülkenin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı tahmin ediliyor. 

Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Gümüşhane’nin de içinde olduğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde ise mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 

Önümüzdeki günlerde Gümüşhane’nin 35-38 derece aralığında olması tahmin edilirken yetkililer yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında dışarda bulunmaktan kaçınmaları, bol sıvı tüketmeleri konusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangını riskinin de artacağı değerlendirilirken anız yakma, çoban ateşi gibi etkinliklerin ve piknik ve kamp ateşlerinin büyük çaplı yangınlara sebep olabileceğinin unutulmaması istendi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER