Dikkat! Sıcaklıklar 10 dereceden fazla düşecek

Gümüşhane'de mevsim normallerinde ve ara ara mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava Perşembe gününden itibaren 10 dereceden fazla düşüşle yerini sert bir soğuk hava dalgasına bırakarak kış moduna geçecek.

Dikkat! Sıcaklıklar 10 dereceden fazla düşecek

Günlerdir 20 derecenin üzerinde sıcaklığın hüküm sürdüğü ve ılık bir sonbahar mevsiminin yaşandığı Gümüşhane’de Perşembe gününden itibaren kış provası yaşanacak.

Hava sıcaklığının bir gün içerisinde 10 dereceden fazla düşeceği Gümüşhane’de hafta sonu da dahil olmak üzere aralıklı yağışlar ve yüksek kesimlerde kar yağışı tahmin ediliyor.

Ani soğumayla birlikte kombilerin ateşleneceği değerlendirilirken bu yıl erken gelen soğuk hava dalgasının uzunca bir süre etkili olması bekleniyor.

Bin 750 metre ve üzerinde ara ara ani kar fırtınaları beklenen yeni yağışlı hava dalgasıyla birlikte dalları kırılma noktasına gelen elma, armut gibi meyvelerin don olayına karşı korunması gerekiyor.

Yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarını geceleri sıfırın altında 4-5 derecelere kadar düşeceği tahmin edilirken, kent merkezinde de Cuma günü ve sonrasında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2024, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER