Dünya Yaşlılar Günü’nü Gümüşhane’nin en yaşlısıyla kutladılar

Gümüşhane’de Dünya Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında kentin en yaşlı bireyi olan 112 yaşındaki Güllü Doğan ziyaret edildi.

Dünya Yaşlılar Günü’nü Gümüşhane’nin en yaşlısıyla kutladılar

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda Vali Yardımcısı Bahar Kaya, Gümüşhane’nin en yaşlı bireylerinden ve gazi eşi olan Güllü Doğan’ı evinde ziyaret etti. 

Güllü nineye hediyeler takdim eden Vali Yardımcısı Kaya, bu özel günde Güllü Doğan’ın tecrübelerinden ve yaşanmışlıklarından faydalanmanın büyük bir onur olduğunu belirtti.

Güllü nineyle sohbetlerin edildiği ziyarette Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cengiz Maden ve kurum yetkilileri de hazır bulundu.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Vali yardımcısı Bahar Kaya, “Yaşlılarımız, kültürel mirasımızın en kıymetli köprüleridir. Onların bilgeliğine, sevgisine ve tecrübelerine her zaman kulak vermeliyiz. Güllü Nine’nin hayatı, hepimize örnek olacak nitelikte bir mücadele ve sevgiyle dolu. Bugün burada bulunmak, onunla sohbet etmek büyük bir onurdu" ifadelerini kullandı.

Yaşlıların tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden herkesin faydalanması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Geçmişten bugüne taşıdığı tecrübeler ve vatan sevgisiyle hepimize örnek olan Güllü nineyle sohbet etmek, onun yaşanmışlıklarını dinlemek bizler için büyük bir onurdu. Yaşlılarımız, kültürel mirasımızın en kıymetli köprüleridir. Onların bilgeliğine, sevgisine ve tecrübelerine her zaman kulak vermeliyiz. Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, tüm büyüklerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz” ifadelerini kullanarak tüm büyüklere sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER