Erdoğdu’dan Çakırgöl açıklaması

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, dün Trabzon’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında yapılan ve her iki kentin yöneticilerinin de katıldığı Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi çalıştayı hakkında değerlendirmede bulundu.

Erdoğdu’dan Çakırgöl açıklaması

Başkan Erdoğdu, açıklamasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve önceki dönem bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen Gümüşhane Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi çalıştayına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ve İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki’yle birlikte katıldıklarını hatırlattı.

Toplantı sonucunda Çakırgöl'ün 12 ay boyunca spor, doğa ve inanç turizmine hizmet edecek bir destinasyon haline getirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Erdoğdu, “Milletvekilimiz Sayın Av. Celalettin Köse yapılması planlanan projenin; Karaca Mağarası, Torul cam seyir terası, İmera Manastırı, Santa Harabeleri, Taş Köprü ve Cami Boğazı  gibi turizm potansiyeli çok yüksek olan destinasyonlarla entegrasyonun mutlaka sağlanması gerektiğini, bu sayılan yerlerle Çakırgöl arasında bulunan yol ıslahlarının mutlaka yapılması gerektiğini, bu eksikliklerinin giderilmesinin ilimizin beklentileri arasında olduğunu ve bunların yapılması halinde Çakırgöl’ün turizm potansiyelinin artacağını ve aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da büyük katkı sağlayacağını vurguladılar. Proje kapsamında yine coğrafi sınırlarımızda bulunan Santa, Taşköprü, İmera Manastırı, Krom Vadisi, Sarıçiçek köy odaları, Karaca Mağarası, Limni Gölü ve Torul Cam Terası'nın entegrasyonunun sağlanması, ulaşım, haberleşme ve enerji standardının geliştirilmesi konuları detaylı bir şekilde ele alındı” dedi.

AK Parti Gümüşhane ailesi olarak bu tarihi ve doğal güzelliklerin projeye entegrasyonu sayesinde bölgenin turizm cazibesinin artacağını, projenin her aşamasını titizlikle takip edeceklerini ve gereken her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Erdoğdu, “Trabzon ve Gümüşhane'nin ortak çalışmasıyla projenin hızla hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı. Bölgenin turizm potansiyelini artıracak bu projenin, ekonomik ve sosyal gelişime de büyük katkı sağlaması bekleniyor. Proje ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER