Avrupa Birliği tarafından Erasmus + projesine entegre edilmiş bir çevrimiçi öğrenme topluluğu eTwinning Öğretmenler için mesleki eğitim fırsatları sunmakla birlikte her alanda farklı okullarla ortaklaşa projeler yürütme imkanı da tanımakta. Bu kapsamda Gümüşhane’de hayata geçirilen eTwinning projeleri online ortamda gerçekleştirilen toplantı ile öğretmen ve yöneticilere sunuldu.
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Gümüşhane'de şimdiye kadar toplan 214 proje yürütüldüğünü, bin 279 öğretmenin portala üye olduğunu ve mevcut eğitim-öğretim döneminde 30 okulda 80 öğretmen tarafından aktif olarak proje yürütüldüğünü belirtti. Eroğlu ayrıca bu projelerden 2018-2019 eğitim öğretim yılından beri 4 Avrupa, 8 Ulusal kalite etiketi aldığını, proje tabanlı işbirlikçi çalışma anlayışının benimsendiğini gösteren eTwinning Okulu unvanına sahip iki okulun Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi ve Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğu bilgisini paylaştı.
Programın moderatörü eTwinning il koordinatörü Nalan Demir ise “Media Studies” projesini, Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ayşe Taşçı “Değerlerimi, Tarihimi ve Kültürümü Fotoğraflarımla Öğreniyorum” projesini, Fevzipaşa İlkokulu öğretmeni Filiz Alemdağ “Sağlığım Önemli”projesini, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Elif Zaman “İki kardelen: Jane Eyre-Çalıkuşu” projesini, Şehit Murat Akçay Anaokulu öğretmeni Habibe Susuz “Materyalim Doğadan” projesini, Gazipaşa İlkokulu öğretmeni Fatma Çakır “Doğa için Dönüştürüyorum” projesini, Köse 60. Yıl Ortaokulu öğretmenleri Hasan İnce ve Mustafa Öztürk “Özelim Çekimdeyim” projesini, Gümüşhane Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Derya Öztürk “Unutulmayan Sandıklar” projesini, Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmeni Kevser Sağınç “Dokuyoruz Kalplere Dokunuyoruz” projesini tanıttı.