Fen Lisesine 75 gül fidanı dikildi

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinden bu yıl mezun olacak 75 son sınıf öğrencisi ve okulun 25 öğretmeni temsilen okul bahçesine Taçyaprak Fidan Market organizasyonuyla 100 adet gül fidanı dikildi.

Fen Lisesine 75 gül fidanı dikildi

Taçyaprak Fidan Market tarafından Türk Telekom Fen Lisesine öğrenci ve öğretmenlere mezuniyet hediyesi olarak isim etiketli 100 adet gül fidanı hediye edildi.

Fidanların toprakla buluşması etkinliği organizasyonunu da Taçyaprak Fidan Market üstlenirken okulda bir ilk olan hediye gül fidanlarını öğretmen ve öğrenciler toprakla buluşturup can suyunu verdi.

“Zirvede kar olur bulut, olur ama güneş de önce zirveye vurur”

Fidan dikiminden önce yaptığı konuşmada mezun olacak öğrencilerden ve onları yetiştiren öğretmenlerden daima umutlu olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, “Gelecek dönemlere yönelik bir yatırımın başlangıcındayız. Gül sevgi, merhamet ve aşk gibi güzel hislerin temsilidir. Sizler buradan mezun olurken adınıza bir iz bırakmak için yaptığınız bu çalışma takdire şayan bir çalışmadır. Sizler buraya gelirken geleceğe dair idealler ile geldiniz. Bunun ötesinde bugün burada artık yavaş yavaş bir hüzün çökmüş olmalı, ayrılık sinyalleri başladı. Her ayrılık biraz hüzün taşır ve buradaki her anınızı özleyeceksiniz belki ileride. Bir taraftan ağaç yetiştiriyorsunuz bir taraftan insan yetiştiriyorsunuz bir taraftan da memleket kaygısı taşıyorsunuz ve bir taraftan da bu ülkeye faydalı olmak üzerine gelecek bina ediyorsunuz. Siz bu şehrin zirvesinden bizlere soluk oldunuz. Bizim gözümüz zirvede ve kulağımız da bu zirveden gelecek seste. Zirvede kar olur bulut, olur ama güneş de önce zirveye vurur. Biz zirveden hep güzel sesler duymayı ve güzel görüntüler görmeyi istiyoruz” dedi.

“Yeşil Gümüşhane gerçekten yeşil olsun”

Yapılan fidan dikim etkinliğinde öğrencilerin ve öğretmenlerin mutluluğunu paylaşan Taçyaprak Fidan Market işletme sahibi İbrahim Atalay ise “Yeşil Gümüşhane gerçekten yeşil olsun, biz Gümüşhane’ye değer katmak için varız. Gümüşhane ilinin tükenmeye yüz tutmuş meyve fidanı çeşitlerinin tekrar Gümüşhane'ye kazandırılması adına fidan üretimi yapıyoruz. Bugüne kadar 16 çeşit nesli tükenmeye yakın meyve fidanlarının üretimini yaptık. Bunun yanında süs bitkileri de yetiştiriyoruz bugün de burada mezun olacak güllerimize 75 adet gül hediye ettik” ifadelerini kullandı.

“Mezuniyetimizden sonra bizden hatıra kalması için gül fidanı dikimi yaptık”

Fidan dikerek gelecek diğer tüm öğrenci ve öğretmenlerine hatıra bıraktığı için mutluluğunu dile getiren Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi 12. Sınıf Öğrencisi İrem Sena Ateş de “Bugün burada mezuniyetimizden sonra bizden hatıra kalması için gül fidanı dikimi yaptık. Bu etkinliği ve anıyı bize yaşattığı için okul idaresine ve katkısı olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Doğayı ve hayvanları sevip korumak gerekiyor”

Öğrencilere doğayı korumalarını ve sevmeleri gerektiğinin vurgulayan Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Fizik Öğretmeni Ayşegül Bağlar ise “Bugün 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyeti için ve anı kalması için okulumuzun bahçesinde fidan dikme etkinliği yaptık. Bu yıl mezun olacak öğrencilerimize başarılar diliyorum umarım üniversite sınavında emeklerinin karşılığını alacaklardır 4 yıldır ter döküyorlar başaracaklarına inancımız tam. Yıllar sonra okullarına ziyarete geldiklerinde isimlerini ektikleri gül fidanlarının üzerinde gördüklerinde mutlu olduklarına inanıyorum. Doğayı ve hayvanları sevip korumak gerekiyor ve biz bunu onlara aşılıyoruz ve daima bilinçli olacaklarından eminim” dedi.

Haber: Zeynep Kaya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER