Fidanlar toprakla buluştu

Gümüşhane’de 21 Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle fidan dikim töreni düzenlendi.

Fidanlar toprakla buluştu

Gümüşhane’de 21 Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle fidan dikim töreni düzenlendi.

Karşıyaka Tabiat Parkı alanı içerisinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, kamu kurumlarının müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Dinç, ormanların bir ülkenin akciğeri, doğal güzellik ve zenginlik kaynağı olduğunu söyledi.

180 yıl önce kurulan Orman Genel Müdürlüğünün misyonunun orman ve orman kaynaklarını korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmek olduğunu kaydeden Dinç, “Tüm yurtta 22 bin 712 orman köyünde 7 milyon 13 bin orman köylüsüne iş ve hizmet verilmektedir. Ülkemiz ormanları coğrafi bilgi sistemleri ile elektronik ortamlarda planlanmakta ve yenilenmektedir. Ülkemizde 11 binden fazla bitki türü olup, biyolojik çeşitlilik bütün unsurlarıyla birlikte amenajman planlarına entegre edilmeye başlanmıştır. Ülkemizde 10.000 fazla mantar türü bulunmaktadır. Türkiye'de 139 adet "Şehir Ormanı" bulunmaktadır. Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedeni % 92’si insan kaynaklıdır. 1963-1972 yılları arasında sektörel bazda tüm ülkeyi planlayan tek kurum Orman Genel Müdürlüğü olmuştur” dedi.

Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkelerin sadece çölleşmekle kalmayacaklarını sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olacaklarının altını çizen Dinç, ormanın bekçi ile değil sevgi ile korunarak büyüyeceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Aysın Rafet Ataç, Yusuf Çiftçioğlu ve Muzipo Kids öğrencilerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi ve ikramla program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER