Gaziler Günü mesajları

Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gaziler Günü mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Kutsal saydığı değerleri uğruna istiklal ve istikbalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve şeref saymıştır. Şehitler vatan uğruna canlarını feda ederek yüce bir makama ulaşan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlardır. Gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir. 

Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyarak gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin verdikleri bu ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları her zaman bizlere rehber olmalı, onları daima saygıyla ve hayırla yad ederek, bizlere emanet edilen Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. 

T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ VE TBMM ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ CELALETTİN KÖSE 

Yayınladığı mesajda ebediyete irtihal etmiş tüm gazileri rahmetle, hayatta olan gazileri de minnet ve şükranla andığını kaydeden Köse’nin mesajı şu şekilde:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisince, Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı” verilmesiyle birlikte her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.  Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Vatan toprağı ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda gerçekleşen kahramanlıklarla doludur. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz da yaşanmıştır. Ülkemiz ve milletimiz bugünlere, bağımsızlık uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ulaşmıştır. 

Bu anlamlı günde, Ülkemiz ve asil milletimiz için canlarını hiçe sayan kahraman gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum.”
 

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Türk milleti tarih boyunca birçok badire atlatmış, nice karanlık uçurumun kıyısından dönmüştür. Çünkü uğruna her türlü mücadeleyi göze alan neferleri konusunda her zaman talihli, bereketli ve önü açık olmuştur. Aziz milletimiz sinesinden çıkardığı şehit ve gazileriyle varlığını korumuş, adını ve şanını yaşatmış, geleceğini de teminat altına almıştır.

Elbette üzerinde yaşadığımız toprakların vatan yapılmasında şehit ve gazilerimizin olağanüstü gayreti olduğunu hiçbir vicdan ve insaf sahibi inkar edemeyecektir. Türk vatanı şehit ve gazilerimizin kutlu bir mirasıdır. Türk milleti hem şehitlik anıtı hem de gaziliğin adıdır.

Özellikle gazilik muazzam bir fedakarlık ruhunun mücadele disipliniyle örtüşme hali, vatan ve millet uğruna gösterilen faziletli bir duruşun iftihar vesikasıdır.

Şunu unutmayalım ki, şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz.

Gazilerimiz bağımsızlığımıza zincir vurmak isteyen düşman çevrelere iman gücüyle direnen, milli azimle karşı çıkan kahramanlarımızdır.

Gazilerimiz bizim göz nurumuz, gurur kaynaklarımızdır.

Mücadelelerini sahiplenmek, hak ve taleplerini savunmak siyasi ve manevi sorumluluğumuza emanettir. Bu emanete eksiksiz vefa göstereceğimizi, şehit ve gazilerimize layık olabilmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı tekraren ifade ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gaziler Günü’nün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

“Vatan ve milletin bekası, al bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanması için, hain saldırılara, karanlık senaryolara, hain pusulara, hayasız akınlara göğsünü siper eden; Türk’ün cihangir ve kahraman evlatları olan gazilerimizi, bu anlamlı günde en içten hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Türk milleti tarihi boyunca hiçbir şart altında esareti kabul etmemiş ve bu yüzden ömrü hep savaş meydanlarında geçmiş bu savaşlardan da şehit veya gazi olarak çıkmıştır. Bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz tarih boyunca hep kahramanlıkları ile anılmıştır.

Bunun için muhterem hatıraları ve verdikleri asil mücadeleleri bizim için hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar değerlidir.

Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek Türk milletinin her bir ferdinin en temel görevidir.

Bu düşüncelerle fedakâr gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, hepsine sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e verilen ‘Gazi’ unvanının yıl dönümünde, Gaziler Günü’nü büyük bir saygı ve minnetle kutluyoruz.

Tarihimiz boyunca hürriyet ve bağımsızlık uğruna canlarını ortaya koyan aziz milletimiz, şehitlik ve gazilik makamlarını en yüce değerler olarak benimsemiştir. Bu ulvi fedakârlıklar sayesinde milletimiz, karşılaştığı her zorluğu aşmış ve destansı zaferlere imza atmıştır.

Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü için en çetin şartlarda mücadele eden gazilerimiz, kahramanlığın ve vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Onların gösterdiği cesaret ve fedakârlık, bizlere ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. 

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bu vatan uğruna yapılan fedakârlıkları unutturmamak ve Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar uzanan şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarını aktarmak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yaşam diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2024, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER