GDH'de ilk kez farklı bir akciğer operasyonu gerçekleştirildi

Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne atanan göğüs cerrahisi uzmanı Op. Dr. Hilmi Keskin tarafından göğüs cerrahisi kliniğinde ilk defa akciğerin bir kısmının kamera yardımı ile tek delikten çıkarılması (Uniportal Vats Wedge) rezeksiyon operasyonu gerçekleştirildi.

GDH'de ilk kez farklı bir akciğer operasyonu gerçekleştirildi

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Hilmi Keskin yaptığı açıklamada, “1,5 cm çapındaki tek delikten yaptığımız kapalı ameliyat ile akciğerin bir parçası ve lenf düğümleri çıkarıldı. Vats tekniği ile kapalı şekilde yapılan bu özellikli ameliyat sayesinde hastalar hem operasyon sonrası az ağrı çekiyor, hem de hastanede kalış süreleri kısalıyor. Kısa süren hastanede kalış süresi ve ağrının az olması dışında kapalı teknik ile yapılan operasyonlarda yara yeri enfeksiyonu akciğere pıhtı atması zatürre akciğer sönmesi gibi istenmeyen durumların oluşma ihtimali de en aza indirilmiş oluyor. Kapalı teknik Vats ile yapılabilecek ameliyatlar ise pnömotoraks (akciğer sönmesi), mediasten kist ve tümörleri, plevral efüzyon (akciğer zarları arası su birikmesi), soliter pulmoner nodüller, diyafragma fıtıkları ve yükselmeleri, plevra (akciğer zarı) hastalıkları, hiperhidrozis (bölgesel aşırı terleme), koah ve büllöz akciğer operasyonları gibi birçok operasyon hastanemiz göğüs cerrahisi kliniğinde yapılabilmektedir” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erkan Kenc
Erkan Kenc - 2 yıl Önce

Değerli Cerrahimizi tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum, bu ülkeye sizin gibi cerrah yetiştiren ana baba ya ve eğitim veren hocalara teşekkürler.

Sevgi Demirhan
Sevgi Demirhan - 2 yıl Önce

Helal olsun Allah bilginizi artırsın sizin gibi bilgili Doktorlara ihtiyacımız var inşAllah Gümüşhane halkımız size gereken değeri verir saygilar

Ergin Karaçengel
Ergin Karaçengel - 2 yıl Önce

tebrikler

SIRADAKİ HABER