“Geleceğe Miras: Yerel Çocuk Oyunları” projesi Türkiye 3.oldu

Ķöse 60. Yıl Ortaokulu sosyal bilgiler Öğretmeni Muhammet Meşe’nin danışmanlığını yaptığı ve öğrencileri Yusuf Can ve İrem Nur Aygün’ün hazırladığı ‘Geleceğe Miras: Yerel Çocuk Oyunları’ adlı proje TÜBİTAK yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

“Geleceğe Miras: Yerel Çocuk Oyunları” projesi Türkiye 3.oldu

TÜBİTAK tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Türkiye Finali 31 Ekim-4 Kasım tarihlerinde Diyarbakır'da gerçekleşti.

4 bin 583 farklı okuldan toplam 31 bin 1 öğrencinin hazırladığı 23 bin 968 projenin başvurduğu proje başvurularının ön değerlendirmeleri 12 bölge merkezinde yapıldıktan sonra ön değerlendirmeyi geçen bin 218 proje, 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen bölge yarışmaları kapsamında sergilenmişti. 

Bölge birincisi olan 180 projenin kendi arasında yarıştığı Türkiye Finalleri ise 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır’da yapıldı ve proje öğrencileri alanında uzman akademisyenlere sunumlarını yaptı.

Türkiye Finallerinde Ķöse 60. Yıl Ortaokulu sosyal bilgiler Öğretmeni Muhammet Meşe’nin danışmalığımı yaptığı ve öğrencileri Yusuf Can ve İrem Nur Aygün’ün “Tarih” alanında hazırladığı ‘Geleceğe Miras: Yerel Çocuk Oyunları’ adlı proje TÜBİTAK yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci danışman öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER