Geleceğin kayakçıları Zigana'da yetişiyor

Dünyaca ünlü kayakçı Muzaffer Demirhan’ın memleketi olan Gümüşhane’de yeni sporcular Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağında yetiştiriliyor.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler için ücretsiz kayak kursu düzenledi.

Torul ilçesine bağlı Zigana Dağının 2 bin 100 metre rakımında bulunan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde gerçekleştirilen eğitimler 2 antrenör eşliğinde yapılıyor.

Toplam 64 sporcunun katıldığı eğitimlerde  antrenörler Yunus Avşar Yılmaz ve İlker Bayram Öğretmek günlük 16 öğrenciye eğitim verirken, eğitmenler 7-10 yaş arası çocukların kayakta daha başarılı olduğunu söyledi.

Kayak antrenörü İlker Bayram Öğretmek, bu sezon kar kalınlığının ideal seviyede olduğu Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde 2 antrenör olarak geleceğin sporcularına kayak eğitimleri verdiklerini belirterek, “22 Ocak’ta eğitimlere başladık. Şu anda da devam ediyoruz. Sporcu sayımız 64. 8'er kişilik gruplar halinde toplam 16 kişiye günlük kurs veriyoruz. 7 ile 10 yaş arasında çocuk kayağı öğrendiği zaman ileriki senelerde daha başarılı olabiliyor” dedi.

Gümüşhane ve kayak denince akla gelen ilk ismin Muzaffer Demirhan olduğunu kaydeden Öğretmek, “Bizim kadar malzemesi yoktu, bizim kadar kayağı yoktu ama otostopla Erzurum'a gider yarışlara girerdi. Yani aracı bile yoktu. Buna rağmen çok büyük başarılar elde ederdi Muzaffer amca. Biz de onu şu anda örnek alıyoruz. Ona yaraşır bir şekilde kayakçılar yetiştirmeye çalışıyoruz. Muzaffer amcanın kendisine Allah rahmet eylesin çok büyük bir kayakçıydı. Hatta Gümüşhane'de, Türkiye'de değil yurt dışında bile kendisinin büyük başarıları vardı, olimpiyatlara katılmıştı. Çok büyük, çok başarılı bir kayakçıydı Muzaffer amca” diye konuştu.

"Bilgisayar başında zaman geçirmeyi seven Z kuşağını Zigana'ya kayak yapmaya davet ediyorum"

Eğitimlere katılan Zeynep Tanguroğlu ise kayak yapmayı çok sevdiğini ve çok eğlenceli bir spor olduğunu belirterek, “Kayak hocalarımız da çok iyi hocalar. Onlarla daha hızlı sürmeyi öğrendiğimiz için daha zevkli oluyor. Kayağı çok seviyorum, çok güzel bir spor bence” ifadelerini kullanırken lise öğrencisi Muhammet Emre Atalay da “Sömestr tatili fırsatıyla buraya kayak yapmaya geliyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar bize yardımcı oluyorlar. Yeni gelen öğrenciler de var. Onlar da öğreniyorlar. Benim de içinde bulunduğum Z kuşağı daha çok bilgisayar başında zaman geçirmeyi seven bir kuşak, çok aktif değil. Onları buraya kayak yapmaya davet ediyorum. Gençlik Spor'a başvurup yanımıza gelebilirler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2024, 23:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık Eğitimci yazar-gazeteci,
yusuf sadık Eğitimci yazar-gazeteci, - 8 ay Önce

Kusura bakmayın Zigane asırlardır trabzon çağrışımı yaptırır. ve 1968 yılından beri dağın kayak sporuy için müsait g örindsede aşırı fırtına yüzünden Pist alanları kar tutmuyor. Belrlediğiniz tarihte yarışma yapmanız şansa kaldı. o gün aşırı fıtrtına nnefes aldırmaz boğulursunuz. 1972 de TrabzonTEk ÜNİ yerbilimleri fak ültesi ile yaptoğımız protokol gereği Koöstere de Bir kış tatil köyü yapılacakti. hala yabılıyor. 100 bin öğrencisi 10 binden akadamisyani olan KTÜ ziganaya kayak keyfi i,çin galen kaç kişi yıllardır ilgi görmeyen dağa bu satten sonra bir yaptırıom düşünmek sadeçe Görünki Todorun Kemençesi var anlamına gelir. Şimdi İstikamet SÜLEYMANİYe kış sporları ve turizm merkez.
n,san ayı ortasına kadar kar var üstelik ulaşımı kısa ve güvenli
Efendim şöyle bir hesap yaparak konuyu bağlayayım. İstanbuldan Uludağ kayak teislerine ulaşmak 4 saat. İstanbul dan Zigane zirvesine ulaşmak bilemedin iki buçuk saat. Uludağ dolup taşıyor ziganada rüzgar ekip fırtına biçiyor. Yani yapacağını yapıyor. Değme Profesyonel kayakçılar geldi. Evet Burada En büy
ük yarışlar yapılır ama gel görki kayak mevsiminde bu fırtınaya değme kayak severler göğüs geremez dediler. Niteki. 1984 yılında getirttiğimiz kabınlı taşıma sistemi nasıl olduysa bir gecede Uludağa aktarıldı.
Sonuç Kayak eğitimi Yapılır ama amatörler için veyarışlkarda zor bir coğrafya. Sahiplenelim ama . İstikamet Süleymaniya eolduğunu unutmayalı. Yusuf SADIk 1972-1982 Gümüşhane BEDEN TERBİYESİ BÖLGE MÜDÜRÜ idi..eleştiri yapanlara verilecek cevabim bundan farklı olmaz isteyenlerle yüz yüzeözelde mesajlaşabiliriz. Gümüşhaneliyim bu ülkenin her derdinde vardım var olmaya devam edeceği. Bu yüzden siyasilerin hışmına uğradık ama yel kayadan ne koparır. kocaman bir HİÇ.....

SIRADAKİ HABER