Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan ‘Denetim Seferberliği’ kapsamında, Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından yapılan gıda denetimleri tüm hızıyla devam ediyor.
Gıda Kontrol ekiplerince bir hafta sürecek sektörel bazlı kontrollerine il genelinde faaliyet gösteren işletmelerde yaptığı denetimlerle başladı.
Yapılan kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik koşulları, hammaddeden son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm teknik ve hijyenik şartlar denetleniyor.
Denetim ve kontrollere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, denetimlerin eş zamanlı olarak 81 ilde gerçekleştirildiğini belirterek, denetimler sayesinde 2020 yılının gıda denetim planını oluşturmak ve alınacak numune sayılarını belirlemek olduğunu söyledi.
Türkiye'de ilk defa uygulanan bu denetim sistemiyle her gün belirli bir sektör denetlenmek suretiyle İlimiz genelindeki bütün gıda işletmelerinin denetlenip, görülen aksaklıklar veya mevzuata aykırı durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılacağını belirten Birşen Tüketicilerimiz gıda satın alırken öncelikle etiketli ürünleri tercih ederek ambalaj üzerinde bulunan bilgilere özellikle son tüketim tarihlerine dikkat etmelidir. Vatandaşlarımız soğukta muhafaza edilmesi gereken et, tavuk ve süt gibi hassas ürünleri alırken ve muhafaza ederken saklama koşullarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Denetimlerin amacının halkımızın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Birşen, il ve ilçelerde denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın şüphelendikleri işletme ve ürünlerle ilgili ihbarlarını ALO 174 Gıda hattına yapmaları büyük önem arz etmektedir” dedi.