GİKDER'den AKSA'ya Veryansın

GİKDER BAŞKANI SELİM NAS: -“AKSA ELEKTRİK ELİNİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ARTIK ÇEK”

GİKDER'den AKSA'ya Veryansın
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, özelleştirme sürecinin ardından elektrik hizmetini veren AKSA Elektriğin Gümüşhane’de en fazla şikayet edilen kurumların başında geldiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada AKSA’nın modern ticaret kurallarından uzak, tamamen tüketiciyi zora sokan ve tüketiciyi perişan eden bir hale getiren anlayışla ticari işletmecilik yaptığını öne süren Nas, “Özelleştirmede devlete verdiği 230 Milyon Doları vatandaşın sırtından çıkarmak için vatandaşa bu kadar eziyet etmek zülümdür.” dedi.

Kurumla ilgili şikayetleri EPDK ve Enerji Bakanlığına yazılı olarak bildireceklerini kaydeden Nas, 2-3 ay elektrik sayacı okunmadığını ve böylelikle vatandaşa yüklü faturalar gelmesine sebep olunduğunu, bununla birlikte köylerde yaşayan vatandaşların faturalarına Belediye Tüketim Vergisi yansıtıldığını, ödenen faturaların tekrar vatandaşlara ve işletmelere gönderildiğini iddia etti.

Yeni abone yapılan tüketicilerden ciddi anlamda paralar alındığını, borcunu zamanında ödemeyen vatandaşlara gerekli ihbarname yapılmadan elektriklerinin kesildiğini ve kesilen elektriklerden de açma ücreti alarak da vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatıldığını öne süren Nas, ayrıca faturaların son ödeme tarihlerini ayın 14’ne ve 28’ine getirerek şirketin faturalardan ciddi anlamda bir faiz rantı elde ettiğini ifade etti.

İnsanların yapılan bu işletmecilik anlayışı karşısında isyan noktasına geldiğini dile getiren Nas, şöyle konuştu: “Bu şehrin yetkilileri neden bu insanların isyanlarına kulak vermiyorlar. Vatandaşlar bu şehrin bürokratik ve siyasetçi yöneticilerinden tebrik ve mesajlar yayınlamasını değil halkın gerçek gündemiyle ve sorunlarıyla ilgili mesajlar yayınlamasını bekliyorlar. Aksa Elektrik artık vatandaşın cebinden elini bir an önce çekmelidir. Vatanına milletine sıkı sıkıya sarılmış vergisini ve faturalarını günü gününe ödeyen bu aziz insanlara yapılan bu haksız muamele bir an önce bitmesi gerekir. 230 milyon Dolar özelleştirmeye ödeyenler kalkıp bu parayı haksız bir şekilde vatandaşın sırtından çıkarmaya kalkması ne ahlakı değerlerle bağdaşır nede ticari etik değerleriyle bağdaşmaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER