Gönüllü eğitimcilere hafif arama kurtarma eğitimi verildi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmen ve diğer unvanlarda çalışan 70 AKUB gönüllüsü, AFAD tarafından verilen Hafif Arama Kurtarma Eğitimi Kursunu başarıyla tamamladı.

Gönüllü eğitimcilere hafif arama kurtarma eğitimi verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB) bünyesinde kurulan MEB Arama Kurtarma Birimi (AKUB) eğitimleri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB’den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun sorumluğunda ve koordinesinde Gümüşhane’de düzenlenen kursta eğitimler AFAD personeli tarafından verildi.

Toplam 3 grup halinde 4'er gün ve 32 saatlik kursun kapanış törenine AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak, AFAD Şube Müdürü Mümin Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB'den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB Koordinatörü Necmettin Gündüz, MEB AKUB Ekip Lideri Ercan Küçüköner, AFAD Personelleri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB'den sorumlu Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, bu mevsimde fedakârlık yaparak kursa katılan ve de böyle ciddi bir sorumluluğa talip olan kursiyerlere teşekkür etti. 

Kurs sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki AKUB’da 30 kişilik Arama ve Kurtarma Ekibinin hazır olduğunu, 3 grup halinde 3 haftalık ve 32 saatlik kurs sonunda da 70 kişilik gönüllü grubunun da artık AKUB’a katıldığını belirten Olgun, kursa ev sahipliği yapan ve de eğitimi veren AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak ve ekibine teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER