GTSO, 13. Yörex Yöresel Ürünleri Fuarında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 13. düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) açtığı stant ile şehrin marka değeri olmuş yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimi tanıtmaya devam ediyor. 

GTSO, 13. Yörex Yöresel Ürünleri Fuarında

“Sizin Oraların nesi Meşhur” sloganıyla bu yıl 13. kez düzenlenen YÖREX Fuarına katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, fuarda açtığı stant ve sergilediği ürünlerle yine ilgi odağı olmayı başardı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada ülke genelindeki ürünlerin yaklaşık yüzde 45'ine Oda ve Borsalar sayesinde coğrafi işaret tescil belgesi alındığını ifade ederek, “Para kazanabilmenin yolu markalaşmadan geçiyor, markalaşmanın yolu da patentten. Patent almadan markalaşmak mümkün değil. Türk Patent Kurumuna gideceksin, ürününün patentini yaptıracaksın. İkinci kademe Avrupa Birliği'nde tescil ettireceksin. Orada biraz gerideyiz, şu ana kadar 27 ürünümüz AB'den coğrafi işaret tescilini aldı, 70 ürünümüz sırada bekliyor. YÖREX ticari harekete de önemli katkı sağlıyor. YÖREX'te üreticiler ile perakende zincirlerini, e-ticaret portallarını buluşturuyoruz. Stantlarda iş görüşmeleri yaptırıyoruz" dedi.

Bu yıl 13.üncüsü düzenlenen YÖREX Fuarının Türkiye’nin en önemli Ulusal Fuarlarından biri olduğunu söyleyen Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise “GTSO olarak yöresel ürünlerimizin tescil edilmesi, markalaşması ve katma değerli bir ürün haline gelmesi için önemli çalışmalar yürütüyoruz. İlimize ait 13 adet coğrafi işaretli ürünümüz var. Bu ürünlerin 4 tanesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından alınmıştır. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizdeki değerli yöresel ürünlerimizin tescil edilmesi için yeni çalışmalar yürütüyoruz. Yeni hedefimiz ise, tescil edilmiş bu coğrafi işaretli ürünlerimizi Avrupa’da da tescil ettirilerek Uluslararası tescil belgesi almak ve dünyadaki tanınırlıklarını artırmak. YÖREX’te açtığımız stantta ürünlerimize önemli bir rağbet var. İlimizin pestili, kömesi, ekmeği, kuşburnu suyu, sironu gerçekten bir marka değerine sahip. Standımızı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Eski Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve bütün protokol üyelerine bu ürünlerimizi tattırdık ve hediye ettik. Hepsi bu ürünlerimizi çok beğendi ve yakın ilgi gösterdiler. Elimizde çok değerli bir hazine var. Bizlerde bu hazineyi en verimli şekilde işleyerek Yerel üreticilerimiz ve Kooperatiflerimizle birlikte bir tedarik zinciri oluşturup, pazarlamalı ve ekonomiye kazandırmalıyız” dedi.

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Antalya Ticaret Borsası ve tüm paydaşlara teşekkür ederek Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha çok çalışacaklarını ve bu ürünlerin Avrupa’da tescil çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Akçay, herkesi 13 Ekim 2024 Pazar gününe kadar devam edecek olan YÖREX’te GTSO tarafından açılan standı ziyaret etmeye ve yöresel ürünleri tatmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER