Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2319 %0.31
44,5842 %-0.09
4.152,67 % -0,47
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane GTSO Başkanı Akçay’dan son tarih uyarısı

GTSO Başkanı Akçay’dan son tarih uyarısı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, 14 Ocak 2023 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişikliği hakkında bilgilendirmede bulundu.

941
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de yük ve eşya taşımacılığı alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiler için 2013 yılından beri K Yetki Belgesi işlemleri için gerekli olan hizmeti sunduklarını kaydeden Akçay, 14.01.2023 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişikliğiyle, kara yolu ile yük ve eşya taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler için K1, K1(Ö) veya K1* yetki belgelerini yüzde 75 indirimli olarak alma hakkı tanındığını söyledi.

İlgili yönetmelikten faydalanabilmek için son başvuru tarihinin 1 Temmuz 2023 olduğunu hatırlatan Akçay, Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişikliği hakkında bilgi almak ve söz konusu indirimden faydalanmak isteyenlerin Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına başvurabileceklerini belirtti.

Başkan Akçay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden konuyla ilgili gönderilen duyuru da paylaştı:

14.01.2023 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişikliğiyle: 01.01.2020 tarihi ila bu fıkranın yürürlüğe girdiği 14.01.2023 tarihleri arasında;

a) C3, L1, M2, N2 veya P2 yetki belgesine sahip olan gerçek veya tüzel kişilerin L2,

b) C2, L2 veya M2 yetki belgesi eki taşıt belgesinde sözleşmeli olarak çekici veya kamyon cinsi taşıtları kayıtlı olan gerçek veya tüzel kişilerin L2,

c) C2, L1, L2, M1, M2, N1 veya N2 yetki belgesi eki taşıt belgesinde sözleşmeli olarak çekici, kamyon veya kamyonet cinsi taşıtları kayıtlı olan gerçek veya tüzel kişilerin K1, yetki belgesi müracaatında bulunmaları halinde; 01.07.2023 tarihine kadar uygulanmak üzere, yetki belgesi ücretinde %75 indirim uygulanır. Ancak, bu fıkra kapsamında düzenlenecek yetki belgeleri için 73 üncü maddenin dördüncü fıkrası uygulanmaz. Bu fıkra, her bir gerçek veya tüzel kişi için bir defaya mahsus olmak üzere uygulanabilir. Bu fıkra kapsamındaki müracaatlar ile yapılacak iş ve işlemlerin, 01.07.2023 tarihine kadar sonuçlandırılması zorunludur." hükmünü içerdiği belirtilmiştir.

Söz konusu düzenlemeye göre indirimler 01.07.2023 tarihine kadar uygulanabilecek ve başvuruda bulunacakların tüm işlemlerini bahse konu tarihe kadar tamamlamaları gerekmektedir. İlgililerin dikkatine önemle sunuyoruz."

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *