GÜ TEKNOFEST’te

Adana’da düzenlenen 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Gerçekleştirilen etkinliğe Gümüşhane Üniversitesi de hazırladığı projelerle katılım sağladı.

GÜ TEKNOFEST’te
HABERİN GALERİSİ
GÜ TEKNOFEST’te

GÜ TEKNOFEST’te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir buluşma noktası oluşturdu. 

Adana Havalimanı’nda düzenlenen etkinlikte kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları gibi 128 kurum bir araya gelerek, teknolojik gelişmeleri ve yenilikçi projeleri tanıttı. Festival, katılımcılara yeni teknolojileri keşfetme, işbirlikleri kurma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı sunacak. 

Gümüşhane Üniversitesi tarafından açılan stantta daha öncesinde yarışmalara katılıp finale kalan yüksek irtifa roketleri, insansız hava araçları ve elektrikli araç ziyaretçilerin ilgisini çekerken, üniversite öğrencilerinin eğitimi için geliştirdiği yapay zekâ destekli robot da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ öncülüğünde Dr. Öğr. Gör. Mahmut Sarı, Doç. Dr. Yasemin Tatlı, Doç. Dr. Mehmet Başoğlu, Öğr. Gör. Levent Pehlivan ve Öğr. Gör. Volkan Arı öğrencilerle birlikte ziyaretçilere gün boyu tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Akademik paydaşı olduğumuz ve dünyanın en büyük festivallerden birisi olarak görülen TEKNOFEST’te bulunmak Üniversitemiz adına gurur vericidir. TEKNOFEST Havacılık Festivali’nde açtığımız stand, yenilikçi projelerimizi sergilemek için harika bir platformdur. Etkinliğin, katılımcılarla etkileşim kurma ve Üniversitemizde gerçekleştirilen projelerin potansiyelini gösterme açısından son derece verimli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle de festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Üniversitemizdeki projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımız ile alanda bulunan hocalarımızı ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık  eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN
yusuf sadık eğitimci yazar- gaZETECİ ELİEŞTİRMEN - 3 hafta Önce

Gümüşhane Üniversitesi.

özelliği olan Bir bilim yuvası. kuruluşu üzerinden henüz 15 yıl geçmiş olmasına rağmen üniversite olarak gelişen ve geliştiren özelliği ile türkiye genelinde göz dolduran bir üniversite olmuştur.
Özellikle İletişim fakültemizin başarıları ile nam salan GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ile artık övünebiliriz. Dekan PROF.DR. Gülsüm çalışırın gece gündüz demeden işinin başında olması başarıya gidemn yolu aydınlatmakla kalmıyor hızla ilerlemeyede öncülük ediyor.
Emeğigeçenleri ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.
Bağrında barındırdığı 20 bini aşkın öğrencisi ile şehir nüfusunun yarısını temsi edne bu ilim yuvası Kentin sosyal dokusuna artı değer kaazandırıyor. bunulada kalmayarak mütevazi harçlikları işlede ekonomiyi desteklior.
Bu özelliği olan Türkiye değil dünyada ikinci bir üniversite yok. Çünkü temelini Oluşturamn Meslek Yüksek OKulunun harcında emeğim vardır. Kuruluşu tarafımdan gerçekleştirilmişti,r 6 yılda Müdürlüğünü yaptım. Yanı Temel sağlam olunca üstüne örülen duvarlar yıkılmaz demek istiyorum..

SIRADAKİ HABER