GÜDAK sporcuları 6 günlük eğitimle AFAD gönüllüsü oldu

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi 20 sporcu, AFAD’ın düzenlediği 6 günlük yoğun eğitim programına katılarak AFAD Gönüllüsü oldu. Sporcular, aldıkları eğitimler sayesinde olası afet durumlarında toplum hizmetinde daha etkin rol oynayacak.

GÜDAK sporcuları 6 günlük eğitimle AFAD gönüllüsü oldu

AFAD’la geçtiğimiz günlerde yaptıkları görüşmenin ardından organize olan GÜDAK ekipleri ilk olarak AFAD Gönüllü sistemine kaydolarak internet üzerinden gerekli süreçleri tamamladı.

Aldıkları sağlık sporları ve diğer belgelerle birlikte AFAD’a müracaat ederek Afet Farkındalık Eğitimine katılan sporcular başta ilk yardım, kurtarma, yangın gibi konularda AFAD Eğitim Uzmanı Taşkın Okur ve uzman ekiplerden eğitim aldı.

AFAD binasında 6 gün boyunca devam eden kursun ilk gününde AFAD İl Müdürü Hayati Kaya, sporcularla bir araya gelerek süreci anlatıp ilgileri için GÜDAK üyelerine teşekkür etti.

Kurs boyunca yangın tatbikatı yapıp afetlerde kullanılan kurtarma malzemelerini kullanma fırsatı bulan GÜDAK üyeleri kursun son gününde ise afet çadırı kurdu.

Tüm bunların ardından son olarak yazılı sınava girip süreçleri tamamlayan 20 sporcu Gümüşhane Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazandı.

GÜDAK ekibi sürecin ardından resmi sosyal medya hesaplarından “6 günlük yoğun eğitim sürecimiz, son gün yapılan sınav ile tamamlandı. Bu süreçte edindiğimiz bilgi ve beceriler, olası afet durumlarında topluma daha iyi hizmet etmek için bize güç verdi. Sizleri de AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz! Unutmayın, birlikte güçlüyüz” mesajını paylaşarak herkesi AFAD gönüllüsü olmaya davet etti.

Sınavın ardından hatıra fotoğrafı çektiren ekibe teşekkür eden AFAD Eğitim Uzmanı Taşkın Okur, “6 gün buradaydık. Güzel bir ekipti. Bundan sonra olası afetler öncesi, sırası, sonrasında ihtiyaç duyarsak ilimiz, ülkemizde ve normal hayat içerisinde sosyal faaliyetlerimize de davet ederiz. Tatbikatlarımıza da davet ederiz. Artık bu ailenin içerisine katıldınız. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise kendileri için çok geç kalınmış bir eğitimi tamamladıklarını belirterek, “Bizim için geç kalınmış bir şey. Keşke daha önce yapabilseydik. Ben geçen yıl yaşadığımız depreme gittim ve orada 5 gün kaldım. GÜDAK ailesi geçen yıl depremde 2 günde bir kamyon gıda malzemesi yükledi. Oraya götürdük, bizzat dağıttık. Orada çok feci olaylar gördük. Bu eğitimlerin sıkılaştırılarak devam edilmesi, böyle hazır insanların elimizde olması lazım. Bu 6 gün içerisinde bizleri evimizde gibi ağırladığınız için kurumun bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her şey çok güzeldi” dedi ve eğitimlere hergün Kelkit ilçesinden gelen 2 kişiye özel olarak teşekkür etti.
 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER