Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü iş birliğiyle bölüm öğrencilerine yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen program halen devam etmekte olan COVİD-19 salgını nedeniyle online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi. Farkındalık eğitimi programına üniversitemizden 93 öğrenci katıldı.
Eğitim programının başında Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Artum Dinç tarafından “Kadına Yönelik Şiddetin Öğeleri” konusu ile şiddetin boyutlarını anlatan makro ve mikro düzeyde bilgilendirmeler yapıldı.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetlerinden Sorumlu Sosyolog Ferdiye Demir ise “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar, kadının güçlenmesi, kadın istatistikleri konularında bilgilendirmeler ile birlikte kısa tanıtımlar yaptı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, gerçekleştirilen online eğitim programında günün anlam ve önemi ile kadına yönelik şiddeti önleme hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve paydaş bakanlıklarla ortaklaşa etkin, kararlı çalışmalar yürütüldüğünü dile getirerek, ulusal ve uluslararası boyutta kadına yönelik şiddetin sona ereceği günlerin bir an evvel gelmesi temennisinde bulundu. İnan konuşmasının ardından öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi.
Zoom uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilen eğitim programının sonunda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Yarım Kalma” adlı videosu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün KADES Uygulaması tanıtım videosu yayınlandı.
Toplumda kadına yönelik şiddete asla yer olmadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, düzenlenen program hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Kadınların insan onuruna yakışır, daha adil bir dünya için verdikleri uluslararası mücadelenin sonucunda ilan edilmiş bir gün bugün. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak, aynı zamanda bu zulme karşı bir dayanışma yaratmanın da günüdür. Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi, toplumumuzdan tamamen çıkarılması için hep birlikte mücadele halinde hareket etmeliyiz. Bu mücadeleyi bütün toplumu içine alacak şekilde kesintisiz sürdürmeli ve gençlerimize de eğitimlerle bunu aktarmalıyız. Bizim tarihimizde, kültürümüzde, inancımızda kadına yönelik şiddetin asla yeri yoktur. Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi hususunda kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, eğitim kurumlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Özellikle de eğitim kurumları olarak biz üniversiteler, farkındalık oluşturma anlamında bu konuda etkin olmalıyız. Hem eğitim alanında hem toplumumuzun bilinçlenmesi anlamında üniversite olarak büyük hassasiyetler içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve üniversitemiz işbirliğinde düzenlenen online eğitim programının öğrencilerimizin konu hakkındaki düşüncelerini olumlu yönde etkileyeceği inancındayım. Bundan dolayı programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.”