Gümüşhane Belediyesinden YKS Öğrencilerine “Ücretsiz Ulaşım”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, 8-9 Haziran günlerinde farklı oturumlarda düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler yönelik önemli bir adım attı.

Gümüşhane Belediyesinden YKS Öğrencilerine “Ücretsiz Ulaşım”

Gümüşhane Belediyesinden YKS Öğrencilerine “Ücretsiz Ulaşım”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, 8-9 Haziran günlerinde farklı oturumlarda düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilere yönelik önemli bir adım attı.

Başkan Başer, Gümüşhane’deki öğrencilerin, sınav günü ulaşım sıkıntısı yaşamaması için Gümüşhane Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabileceklerini duyurdu. Sınavda görev yapacak olan yetkililerin yanı sıra, veliler de refakatçi oldukları adaylarla birlikte ücretsiz olarak Gümüşhane Belediyesine ait toplu taşıma araçları ile seyahat edebilecek.

Hafta sonu sınava girecek öğrenciler için Gümüşhane Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nusret Arslan’ın planlaması doğrultusunda, Hacıemin’de sabah saat 08:30’da başlayacak ve her 15 dakikada bir devam edecek olan otobüs seferleri, 09:30’a kadar devam edecek. Toki 1 C kapısı istikametinden Üniversite kampüs alanına girecek olan toplu taşıma araçları, personel lojmanları önünde öğrencileri indirecek. Toplu taşıma araçlarından inen öğrencileri Rektörlük önünde bekleyen ikinci araç alarak, Üniversite içinde ring atacak.

Böylesi önemli bir günde öğrencilerin ulaşımda bir sorun yaşanmaması için Gümüşhane Belediyesi olarak gerekli her türlü tedbiri aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Geleceğimizin teminatı gençlerimize bu zorlu maratonlarında destek olmak için Gümüşhane Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Sınavı’na girecek öğrencilerimiz, Belediyemize ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler. Öğrencilerimizin başarılı olmaları için elimizden gelen desteği sunmak en büyük önceliğimizdir. Gençlerimizi her zaman desteledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Ulaşımda ek seferler konularak öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile sınav yerlerine gitmeleri sağlanacak. Hacıemin’de sabah saat 08:30’da başlayacak ve her 15 dakikada bir devam edecek olan otobüs seferlerimiz, 09:30’a kadar devam edecek. Sınavda görev yapacak olan yetkililerin yanı sıra, veliler de refakatçi oldukları adaylarla birlikte Belediyemize ait toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz seyahat edebilecek. Öğrencilerimizden oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçmek adına toplu taşıma araçlarının kullanılması konusunda hassasiyet bekliyoruz. Bu vesileyle, geleceğimizin incisi olan gençlerimize Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılar diliyor, yarınları için umut dolu bir adım atmalarını temenni ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz sınavda istedikleri başarıyı yakalayarak, hedefledikleri bölümlere yerleşirler. Bu maratonda çok yoruldular ve emek verdiler. Sınavda başarılı olmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarına olan inancımız tam. Gençlerimizin başarısı sadece kendilerini ve ailelerini değil, hepimizi mutlu edecektir. Rabbim tüm öğrencilerimize zihin açıklığı versin.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık  eğitimci yazar- gZETECİ ELİEŞTİRMEN
yusuf sadık eğitimci yazar- gZETECİ ELİEŞTİRMEN - 4 hafta Önce

Belediyemizin bu hizmeti bence övgüye değer.
Özellikle 15 dakikada bir yapılacak olan seferler sınava geç kalırım endişesini büyük ölçüde giderecektir. Üstelik üniversite kampüsü içerisindeki ling seferlerini düşünmekte doğrusu mükemmel bir düşünce.
Ne diyelim Taktir edilmesi gerekeni taktir etmek bir erdemdir. bizde bunu yaptık Tebrikler başkan V. Soner Başkan..

SIRADAKİ HABER