Gümüşhane Belediyesi’ne 17 milyon TL hibe ve yeni araçlar

Gümüşhane’ye yeni eserler ve yeni hizmetler kazandırmak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Milletvekili Musa Küçük, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Kaya, ilçe ve belde belediye başkanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.

Gümüşhane Belediyesi’ne 17 milyon TL hibe ve yeni araçlar

Ziyarette Gümüşhane’nin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, GÜMSAŞ yaşam evleri başta olmak üzere kentin geleceğine yön verecek ve kente nefes aldıracak projeler üzerinde kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. 

Başkan Başer, çevre ve şehircilik alanında hazırlanan projelerin detaylarını Bakan Kurum ile paylaşarak, kentteki sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dair önemli görüşmeler gerçekleştirdi. 

GÜMSAŞ yaşam evleriyle ilgili olumlu gelişmelerin ele alındığı ziyarette, Bakan Kurum’un projeye olan olumlu yaklaşımı heyeti memnun ederken TOKİ aracılığıyla hayata geçirilmesi beklenen projenin gerçekleşmesi durumunda Bakan Kurum, temel atma törenine katılma sözü verdi.

Yaşanan gelişmelerin yanı sıra Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonucunda Bakanlık tarafından Gümüşhane Belediyesi’ne 17 milyon TL, bir çöp kamyonu, bir ekskavatör, bir süpürme aracı ve 150 çöp konteyneri hibe edildi.

Gümüşhane’nin modernleşmesi ve çevre dostu bir şehir olma hedefi doğrultusunda atılacak adımlar üzerine gerçekleştirilen görüşmede önemli ilerlemeler kaydedildiğini dile getiren Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'u ziyaret ederek şehrimizle ilgili istişarelerde bulunduk. Öncelikle nazik kabulü ve destekleri için Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhane’miz için yoğun bir çalışma süreci içindeyiz. Gümüşhane’mizin gelişimi için tüm gücümüzle çalışıyor, devletimizin tüm kurumlarıyla uyumlu bir şekilde hareket ediyoruz. Amacımız, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak ve Gümüşhane’mizin de bu kalkınmadan payını almasını sağlamak. Bu vesileyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilimizin genel durumu hakkında ayrıntılı bir sunum yaptık. Sayın Bakanımızın olurlarıyla Bakanlığımızdan Belediyemize 17 milyon lira hibe sağlandı. Bunun yanı sıra, Bakanlığımızdan 1 çöp kamyonu, 1 ekskavatör, 1 süpürme aracı ve 150 çöp konteyneri hibe olarak temin ettik. Gümüşhane’mize gösterdiği özel ilgi ve destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisine misafirperverliği ve ilimize olan ilgisi için şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, Bakanlığımız ve Belediyemiz arasındaki güçlü iş birliği ile Gümüşhane’mize yakışır birçok projeye imza atacağız” dedi.

Cumhur İttifakı'nın varlığının kendilerinin en büyük gücü olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Cumhur İttifakı'nın yegâne öncüleri başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, bizlere bu görüşmelere imkân sağlayan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’a, memleketimize dair her konuda yanımızda olup destek veren Milletvekilimiz Sayın Musa Küçük’e, her mücadelemizde daima yanımızda olan İl Başkanımız Sayın Mete Kaya’ya, devletimizin tüm kurumlarıyla yürüttüğümüz çalışmalarda desteklerini bizlerden esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Celalettin Köse’ye ve Cumhur İttifakı'nın yereldeki tüm yöneticilerine şahsım ve şehrim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Mevlam, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah." şeklinde konuştu.
Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Arzular-Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Söğütlü Belediye Başkanı İsa Koç, Deredolu Belediye Başkanı Ökkeş Alkan, Gümüşgöze Belediye Başkanı Celil Erdoğan, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Ünlüpınar Belediye Başkanı Fikri Özer, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan ve Gümüşhane Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemil Bayram’ın katıldığı ziyarette, belediye başkanları kendi bölgeleriyle ilgili taleplerini bizzat Bakan Kurum’a ileterek destek talep etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir KOÇOĞLU
Kadir KOÇOĞLU - 21 saat Önce

Güntaş evleri içinde için Neticede ne çıktı ki bizim kaybolan haklarımız ne oluyor ne olacak bir aydınlatma yok ki orada

ADSIZ
ADSIZ - 4 saat Önce

SAYIN BAKANIMIZLA HER GÖRÜŞMEDE GÜMSAŞ YAŞAM EVLERİ İÇİN OLUMLU GELİŞMELER VAR DİYORSUNUZ ANCAK NASIL OLUMLU GELİŞMEKİ HER SEFERİNDE HİÇ BİRŞEY OLMUYOR

SIRADAKİ HABER