Proje kaynakları ile alınan 730 kilogram organik temel petek, kurum hizmet binasında düzenlenen törenle Merkez’e bağlı Yitirmez köyündeki 3 işletmeye, Çaltılı köyündeki 2, Yeşildere köyündeki 2, Aktutan köyündeki 1, Torul ilçesi Gümüştuğ köyündeki 4 ve Dedeli köyündeki 1 olmak üzere toplam 13 organik arıcılık işletmesine teslim edildi.
Törende yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin Çoruh havzasının bitki florası ve doğal yapısı yönünden organik arıcılık için oldukça uygun bir havza olduğunu kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, “Organik tarım faaliyeti diğer üretim alanlarına göre masraflı olması nedeni ile İlimizde ‘Organik Arıcılık Projesi’ uygulanmaya konulmuştur. Genel bütçe imkanlarıyla sağlanan bu girdi ile üreticilerimiz temel petek yönünden desteklenerek organik bal konusunda Gümüşhane’nin marka olmasına katkı sağlanacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 16:06