Gümüşhane'deki engelli rampaları yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kent merkezinde özel gereksinimli vatandaşların yaşam koşullarını kolaylaştırmak için bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Gümüşhane'deki engelli rampaları yenileniyor

Günlük yaşantılarında birçok zorlukla karşılaşan özel gereksinimli vatandaşların yüzünü güldürmek amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinin bazı yerlerinde bulunan nizami olmayan engelli rampaları yenilenirken, rampa olmayan yerlere de rampa inşa edilmesi için çalışmalar başlattı.

Mevcut Belediye Hizmet Binası çevresi ve Cumhuriyet Caddesinin bazı kaldırımlarında nizami olmayan engelli rampalar hizmete hazır hale getirilirken, rampa olmayan yerlere de yeni rampa çalışmaları gerçekleştirildi.

Kullanılır bir hal kazanan engelli rampaları özel gereksinimli vatandaşların yüzünü güldürürken, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, özel gereksinimli vatandaşlar için yapılan engelli rampalarının kentin her noktasına da inşa ederek özel gereksinimli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracaklarını söyledi.  

Özel gereksinimli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için Gümüşhane Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Başkan Başer, “Şuana kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalar özel gereksinimli kardeşlerimize karşı hissettiğimiz sorumluluğun gereğidir. Onların yaşam koşullarını iyileştirmeye ve hak ettiği noktaya ulaştırmak için gerek engelli rampa çalışmalarımızla gerekse başka proje ve çalışmalarımızla bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz; ayırmadan, ayrıştırmadan memleketimizin her bireyi için varız. Bu doğrultuda yapacağımız her hizmet, güzel memleketimize ve güzel memleketimizin güzel insanına yakışır şekilde olacaktır” diye konuştu.  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER