Gümüşhane'den İslam ülkelerine çağrı: Birleşin ve silkinin

Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin Siyonistler tarafından gerçekleştirilen hain bir saldırı sonucunda şehit edilmesi nedeniyle Gümüşhane'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla basın açıklaması düzenlendi. 

Gümüşhane'den İslam ülkelerine çağrı: Birleşin ve silkinin

15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirilen açıklamada merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın “Kudüs coğrafi değil, imani bir meseledir” sözü yazılı pankart açıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, Haniye’nin yeni Cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da Siyonist İsrail’in füze saldırısı neticesinde şehit edildiğini hatırlatarak “Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundan emin ol ki; seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Senin ömrün bitti ama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, Mescidi Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir” dedi.

“İsmail Haniye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır”

Tam anlamıyla artık sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden Ustakurt, “Ailesi ve en yakınlarını rabbine kurban vermesi nedeniyle “ebu’ş şüheda” yani “şehitlerin babası” olarak nitelendirdiğimiz büyük komutan ve aziz lider İsmail Haniye’nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır. Şehit veren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki; İsmail Haniye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. İsrail rejimi, İsmail Haniye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak aziz komutan Haniye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez” diye konuştu.

“Gün yas tutma günü değil, intikam günüdür”

Nice değerli evladını şehit verse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistin mücadelesinin bugün de mağlup olmayacağını dile getiren Ustakurt, “Bizi ölümle korkutmak isteyenler çok iyi bilmelidir ki; Biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz! Biz evlad-ı Fatihan’ız!  Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; Aziz komutan İsmail Haniye erişmiş olduğu şehadet makamında Kudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edecektir. Bizler de yüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; şehit lider İsmail Haniye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız. Bir an olsun durmayacağız. Bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bulunduğumuz her konumu İsrail rejimine karşı bir cephe bileceğiz. Cephelerden asla kaçmayacağız. İslam coğrafyası ve yeryüzünün tamamını siyonistler için yaşanılamaz bir hale getireceğiz. İsmail Haniye’nin şehadetiyle daha da güçlenen Kudüs ve Filistin davamıza sımsıkı sarılacağız. Gün yas tutma günü değildir. Gün acı çekme günü değildir. Gün intikam günüdür. Siyonist İsrail rejimi ve onun tüm işbirlikçilerine karşı birleşme ve ahidleşme günüdür” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkinin ve kendinize gelin”

Açıklamasında İslam ülkelerinin liderlerine de seslenen Ustakurt, “Ey İslam ülkelerinin liderleri; Hepimiz bir olup tükürsek İsrail boğulur. Silkinin ve kendinize gelin. Hristiyanları ve Yahudileri kendinize dost edinmeyin. Aranızdaki suni ayrılıkları bir kenara bırakın ve siyonist İsrail’e karşı birleşin. “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz.”
Önce Müslümanlar olarak birbirinizi sevin. Sevin ki; birleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kalksın. Müslümanlar; birbirini gerçek manada sevdiklerinde, mesele kökünden çözülecektir. Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecektir. Bu birleşme olunca; Müslümanlar birbirlerine yaslanacak, birlikte büyüyecek ve birlikte güçleneceklerdir. İşte o zaman, dünya beş’ten büyük olacak, adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır. İşte o zaman İsrail’e öyle bir tokat vuracağız ki, bütün hayatı Gazze şeridi gibi gözlerinin önünden geçecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER