Gümüşhane Emniyeti’nden yoğun bilgilendirme faaliyetleri

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, diğer şubelerin de katılımıyla Ağustos ve Eylül aylarında binlerce öğrenciye ve vatandaşa yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.

Gümüşhane Emniyeti’nden yoğun bilgilendirme faaliyetleri

Ekipler şehirler arası otobüs terminalinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerinin de katılımlarıyla il dışından Gümüşhane’ye gelen başta üniversite öğrencileri olmak üzere bin 78 öğrenciye dolandırıcılık ve hırsızlık konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması ve devamında Gümüşhane Üniversitesinde dolandırıcılık ve hırsızlık konularında 3 bin 454 öğrenciye bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yaptı.

Sema Doğan Yaşam Alanında bulunan sinema salonlarında Emniyet personeli çocuklarına yönelik düzenlenen etkinlikte ise “Ekip: SİBERAY Güneş Fırtınası” çizgi film özel gösterimi gerçekleştirildikten sonra yüz boyama ve palyaço etkinlikleriyle çocuklarla güzel vakit geçirildi.

Çalışmalar kapsamında Lütfi Doğan Kur’an kursuna gidilerek 50 öğrenciye genel güvenlik konuları, “Basit Trafik Kuralları” ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasının yanısıra Yenimahalle’de muhtarla birlikte ihtiyaçlı aileler tespit edilerek ailelere gıda ürünleri götürüldü.

Nesrin Halit Zarbun Anaokulu yönetimi ile eğitim öğretim döneminde yapılacak bilgilendirme faaliyetleri hakkında görüşme sağlanan faaliyetler kapsamında Karaer Mahallesinde kurulan halk pazarı ziyaret edilerek esnaf ve vatandaşlara genel güvenlik, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

Karaer Mahallesi ve 15 Temmuz Zafer Meydanında “Yaşlılar Günü Etkinlikleri” kapsamında yaşlı vatandaşlarla bir araya gelen ekipler vatandaşların sorunları dinleyerek özellikle telefon yoluyla gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına karşı gerekli bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini gerçekleştirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER