Gümüşhane Köylerindeki Hizmet Çeşitliliği Artıyor

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, devletin imkanı arttıkça köylerdeki hizmet çeşitliliğinin de arttığını söyledi.

Gümüşhane Köylerindeki Hizmet Çeşitliliği Artıyor
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, devletin imkanı arttıkça köylerdeki hizmet çeşitliliğinin de arttığını söyledi.

Beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş’la birlikte merkeze bağlı Çaltılı, Avşarbeyli, Yeniköy, Üçkol, Gökçepınar, Kızılcaköy köylerini ziyaret eden Vali Mayda, yapılan hizmetleri yerinde görerek vatandaşlarla bir araya gelip hasbihal etti.

Gittiği köylerde muhtarlar ve vatandaşlarla köy odalarında buluşan Vali Mayda, heyetle birlikte yapılan yol, su, kanalizasyon, duvar, köy içi beton parke, köprü, menfez gibi çalışmaları inceledi ve vatandaşları dinledi.

“Artık kentlerde ne varsa köylerde de var” diyerek köylerin geldiği durumu özetleyen Vali Mayda, yapılan hizmetler için muhtarların teşekkür edip eksikleri söylediğini belirterek, imkanlar doğrultusunda köylere yeni hizmetler götüreceklerini söyledi.

Köylerdeki okul, cami ve imam durumunu da sorgulayan Vali Mayda, devletin imkanı oldukça hizmet çeşitliliğinin de arttığını belirterek, “İhtiyaç bitmez ama ana ihtiyaçlar giderildi. İmkan oldukça hizmetler artacak ve gelecek.” dedi.

Şehre gelemeyen yaşlılara özel zaman ayıran Vali Mayda, gittiği köylerde kendisinden bazı taleplerde bulunan yaşlı kadınların taleplerini de alarak derhal yerine getirilmesi için ilgililere talimat verdi.

Köylerde artık piknik ve çocuk oyun alanlarının sayısının da attığını dile getiren Vali Mayda, bunun da hizmetin ne seviyeye geldiğinin bir belirtisi olduğunu belirterek, “Yeter ki vatandaşlarımız köylerini, yurtlarını terk etmesinler. Yaşayan olduğu müddetçe hizmetlerimiz aralıksız devam edecektir. Gücümüzün yettiği konularda yok yok bizde. Yapabileceğimiz her türlü hizmeti yaparız. Bütün taleplere elimizden geldiğince yetişmeye ve yapmaya özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar’da 10 yıl önce köylerden gelen taleplerin haddi hesabının olmadığını, şimdi ise temel ihtiyaçların neredeyse tamamlandığını artık köylerden ekstrem talepler geldiğini belirterek, “Yollarımız asfalt, köy içlerimiz parke, kanalizasyonlarımız, içme suyu şebekelerimiz var. Hükümetimizin gönderdiği 100 milyon liranın üzerindeki KÖYDES ödenekleri ve Özel İdaremizin imkanları ile köylerimize inkar edilemeyecek seviyede hizmetler yapıldı. Yeter mi? Yetmez. Sayın Valimizin de belirttiği üzere şehirlerde ne varsa köylerde de o olacak parolasıyla bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER