Gümüşhane Lisesi “Maarifin Yüz Akı” dergisinde yerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca Hazırlanan “Maarifin Yüz Akı” dergisinin ikinci sayısı "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" temasıyla yayımlandı. Dergide Gümüşhane Lisesinin Sıfır Atık Çevre Dostu Bebekler isimli projesi de yer buldu.

Gümüşhane Lisesi “Maarifin Yüz Akı” dergisinde yerini aldı

“Maarifin Yüz Akı” dergisinin ikinci sayısında öğrenci, öğretmen ve eğitim yöneticileri olmak üzere tüm eğitim paydaşları tarafından gerçekleştirilmiş sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer verildi.

Dergide gazi ve şehit yakınlarına gösterilen vefanın yaygınlaştırılması, sıfır atık farkındalığının kazandırılması, millî, manevi ve kültürel değerlerin geliştirilmesi, eğitimden kopan çocukların okula kazandırılması, israfın önlenmesi ve tasarruf bilincinin geliştirilmesi gibi önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerine değinildi. 

Derginin yeni sayısında yer alan çalışmaların seçim sürecinde Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı arge birimleri ile koordineli hareket edilirken belirlenen 62 çalışma kamuoyuyla paylaşılmak üzere dergide yer buldu.

Dergide Gümüşhane’den proje koordinatörlüğünü Mehtap Öztürk'ün yaptığı, Gümüşhane Lisesinin Sıfır Atık Çevre Dostu Bebekler isimli projesi de yer buldu. 

Proje kapsamında Gümüşhane Lisesi pansiyonu öğrencileri tarafından atık malzemelerden hayal edilen oyuncak bebekler tasarlanarak geri dönüşüm sanata dönüştürülmüş ve ek bütçe ayrılmadan gerçekleştirilmişti. "Kullanılmaz, çöpe atalım" diye düşünülen yarım kalmış iplikler, düğmeler, kıyafetler, çoraplar ve kumaş parçaları gibi her türlü atık değerlendirilerek öğrencilerde "Bunu atmayayım, mutlaka değerlendirilecek bir yer bulurum" düşüncesi geliştirilmişti. Tasarlanan oyuncak bebekler Torul/ Aktaş İlkokulu'ndaki ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine hediye edilmişti.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Elif Fatma Özdemir
Elif Fatma Özdemir - 3 hafta Önce

Her zamanki gibi çok başarılı ve örnek bir çalışma.Projede emeği geçen herkesin emeğine sağlık.Tebrikler.

Şevki ÖZDEMİR
Şevki ÖZDEMİR - 3 hafta Önce

Gelecek neslin bilinçlendirilmesi, sıfır atık farkındalığının artırılması adına örnek teşkil edecek çok isabetli bir proje olarak değerlendiriyorum. Başta Mehtap hoca hanım olmak üzere tüm proje ekibini kutluyorum. Elinize emeğinize sağlık

SIRADAKİ HABER