Gümüşhane MYO öğrencileri teknoloji festivalinde

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri Trabzon’da düzenlenen Trabzon Teknoloji Festivalinde (TTFEST-Trabzon) İnsansız Hava Aracı (İHA) Kategorisi'nde elemeleri geçerek final yarışına katılma hakkı kazandı.

Gümüşhane MYO öğrencileri teknoloji festivalinde

Gümüşhane MYO ekibi Trabzon Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'nde 1-2 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Trabzon Teknoloji Festivaline (TTFEST-Trabzon) Doç. Dr. Mehmet Başoğlu danışmanlığında hazırlandı.

Yarışmada otonom veya kumandalı olarak tasarlanan İHA'ların, belirlenen parkurlarda kendilerine verilen özel görevleri yerine getirmeleri hedeflendi.

Gümüşhane MYO öğrencileri İHA'larını özellikle fındık bahçeleri başta olmak üzere, kurşun kalem kalınlığından daha kalın gövdeye sahip bitkilerin sökülmesine neden olan Turunçgil Uzun Antenli Böceği’nin (Anoplophora chinensis) yapay zeka kullanarak tespit edilmesi ve sıvı ilaç püskürtülerek ilaçlanması görevine uygun şekilde tasarlayarak bu görevi başarıyla yerine getirdi.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, öğrencilerini bu önemli günde yalnız bırakmayarak stantlarını ziyaret ederek desteklerini iletti ve “Bu başarı, öğrencilerin hem teknik bilgi ve becerilerini hem de inovasyon yeteneklerini sergilemeleri açısından büyük bir önem taşıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER