Gümüşhane Necip Fazıl'ı Unutmadı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılı münasebetiyle kent merkezindeki ortaokullar arasında Sakarya Türküsü şiirini en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Gümüşhane Necip Fazıl'ı Unutmadı
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılı münasebetiyle kent merkezindeki ortaokullar arasında Sakarya Türküsü şiirini en güzel okuma yarışması düzenlendi.   

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir okuma yarışmasına Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım, GÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selami Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Engin Gökçür, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Işık ve Arş. Gör. Mehmet Ali Yıldız’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 14 ortaokuldan 14 öğrenci şiiri seslendirdi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler, salonda bulunan yönetici, öğretmen, öğrenciler ve veliler tarafından beğeniyle izlendi. Yarışma sonrasında jürinin yaptığı değerlendirmede Fevzipaşa İlkokulu-Ortaokulu öğrencisi Dilara Şahin birinci, Dumlupınar İlkokulu-Ortaokulu öğrencisi Semanur Karabulut ikinci ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beyza Çimen üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Dilara Şahin’e bin, ikinci olan Semanur Karabulut’a 300, üçüncü olan Beyza Çimen’e 200 lira ve katılan her öğrenci ile rehberlik eden öğretmenlere kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu belirten Vali Dr. Yusuf Mayda, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mesut Olgun ise Necip Fazıl Kısakürek’in Türk şiirinin çok önemli kalemlerinden birisi olduğunu ve şairlerin sultanı olarak anıldığını belirterek, “Sakarya Türküsü de, o büyük Cihan İmparatorluğundan yeni genç Cumhuriyetimize geçişteki mücadele olan kurtuluş mücadelesini çok iyi anlattığı, millet olarak bizi çok güzel anlattığı bir şiirdir. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Öte yandan programda sahne alan Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu birinci sınıf öğrencisi minik Nesibe Gözün’ün okuduğu Sakarya Türküsü şiirini ise izleyicilerden tam not aldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 16:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir  Tespit
Bir Tespit - 12 yıl Önce

nasıl oluyor da jüriler üniversiteden birinci fevzipaşa ortaokulundan oluyor düşündünüzmü biraz düşünün salonda seyircinin birincileri farklı dikkatinizi çekerim puanlamalara baktığımızda jürinin aynı kişiye verdiği oylar arasında 30-35 puan oynamaz dikkatinizi çekerim ne demek istediğimi anladınız.selamlar.

BİR DİNLEYİCİ
BİR DİNLEYİCİ - 12 yıl Önce

güzel bir etkinlikti. ancak 1. olan çocuğumuzun okulunun yöneticilerinin salonda neden yoktu? 1. olan öğrencinin babasının gü ilahiyat fakültesi'nde hoca olduğu söylentileri acaba doğru mu? doğru ise jüri nasıl tarafsız bir şekilde değerlendirme yapabilmiş? 2. olan çocuğumuz 1 olmalıydı .....

SIRADAKİ HABER