Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel mirası yabancı öğrencilere tanıtılıyor

Gümüşhane Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrenciler, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri keşfetme fırsatı buluyor. 

Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel mirası yabancı öğrencilere tanıtılıyor

Gümüşhane Gençlik Merkezi ve Gümüşhane Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Kültür Buluşmaları" kapsamında öğrenciler, Gümüşhane'nin önemli doğal ve tarihi mekanlarını gezen ve tanıtan etkinliklere katılıyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen gezilerde uluslararası öğrenciler, Karaca Mağarası, İmera Manastırı, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Zigana ve Zigana Limni Gölünü ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde ise Tomara Şelalesi, Santa Harabeleri ve Süleymaniye Mahallesi de program dahiline alınacak.

Her hafta 2 grup 50 kişi şeklinde devam eden projede Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllülerinin de eşlik ettiği gezilerde uluslararası öğrenciler Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buluyor.

Hem öğrencilerin sosyal ve kültürel etkileşimini artıran hem de kentin turizm potansiyelini de geliştirmeyi hedefleyen projeyle Gümüşhane’nin sahip olduğu değerler uluslararası öğrenciler tarafından keşfedilmesi ve tanıtılması Gümüşhane'nin kültürel zenginliğinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen
yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen - 1 ay Önce

. Bilinen yerler. Hem buralarda görüş mesafesi bilemeden 4 metre Birde gökyüzü onuda 30 dercelik bir açi içerisinde. görüş mesafes, kısıtlı.
Birde Dörtkonak Dİpsiz gölü mevkii varki. Gün boyu güneş alır ve görüş mesafesi en az 60 km. Abdal Musa tepesi(3560m.) sank, gözüüzün önünde. Ayrısa Saat 12.00-18.00 arası yamaç paraşütü için arazi müsait.. ulaşım tercihe bağlı yürüyüşle ve oto ile her ikiside mümkün .
bence kaçmaz. YS:

Gurbetçi Halazaralı
Gurbetçi Halazaralı @yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci eleştirmen - 1 ay Önce

Dipsiz gölün en güzel manzarası Halazara'dır.

SIRADAKİ HABER