Gümüşhane, Ordu Karadeniz Turizm Fuarında

Gümüşhane’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde, TURSAB’ın ve Ordu Valiliğinin destekleriyle organize edilen ‘Ordu Karadeniz Turizm Fuarında’ ilk defa görücüye çıktı.

Gümüşhane, Ordu Karadeniz Turizm Fuarında
Gümüşhane’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde, TURSAB’ın ve Ordu Valiliğinin destekleriyle organize edilen  ‘Ordu Karadeniz Turizm Fuarında’ ilk defa görücüye çıktı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, bugün başlayan ve 3 gün sürecek fuara Türkiye genelindeki oteller, seyahat acenteleri, turistik tesisler, 30’e yakın İl Valiliğini yanısıra Gürcistan, Azerbeycan ve Kırgızistan gibi ülkelerin de katıldığını söyledi.

Gümüşhane Valiliğini temsilen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Gümüşhane’yi tanıtma adına ülke genelinde organize edilen tanıtım fuarlarına doğu, batı demeden her nerede olursa olsun katıldıklarını ifade eden Yalçın, “İzmir, Antalya, Ankara, İstanbul, Van gibi illerde düzenlenen fuarlara da katılmıştık. Tanıtmanın en önemli yollarından biriside fuarlardır. Biz de bu bilinçle her defasında yeni bir güç, yeni bir heyecan ve yeni tecrübeler ışığında ilimizi her yönüyle tanıtıyoruz.” dedi.

Ordu’da ilk kez bir fuara katıldıklarını ifade eden Yalçın, bunun Kültür ve Turizm Bakanlığının turizmi 12 aya yayması ve turizm gelirlerinden her bölgenin eşit pay alması politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu belirterek, şunları söyledi “Eski tarihlerde bu fuarlar yalnızca İstanbul iliyle sınırlı idi. Şimdi Karadeniz Bölgesinde yapılıyor olması hem bölge açısından hem de ilimiz açısından son derece önem taşımaktadır. Bilim adamlarının küresel ısınmayla ilgili açıklamalarını dikkate aldığımızda Karadeniz Bölgesinin Dünya Turizm’inde önemli yerlere geleceğini düşünmekteyim. Bölgenin bu anlamda en avantajlı ili Gümüşhane’dir. Çünkü Karadeniz Bölgesinde doğal değerlerle, tarihi mekânlarla, ünlü yaylalarıyla (Kazıkbeli Yaylası, Güvende Yaylası, Erik beli yaylası, Kadırga Yaylası, Zigana Yaylası, Cami Boğazı Yaylası, Çakır göl turizm Merkezi, Taşköprü yaylası, Santa Yerleşimi-yaylası) Gümüşhane ili ön plana çıkmaktadır. Bu avantajı kullanabilmemiz için doğal güzelliklerimizi önce tanımak, sonra tanıtmak ve ön plana çıkarmak gereklidir. Bununda ötesinde doğal güzelliklerimize sahip çıkmak gereklidir. Sahip çıkmak ancak aidi at duygumuzun gelişmesine bağlıdır. Aidi at duygumuzun gelişmesi de bu yaylalarımızı tanımakla, gezmekle, tanıtmakla, yasaların elverdiği mekânlara yatırım yapmakla mümkündür. Buda doğayı tahrip etmeden koruma kullanma dengesi içerisinde yapılabilir. Çünkü günümüzde yaylacılık geleneğinden, artık yayla turizm’i eşiğine gelinmiştir. İlimizin turizm’ini geliştirmek, turizm’de hak ettiği noktaya taşımak yalnızca bir kurumun işi ve görevi değildir. Turizm olgusu yereldir. Bu olgu içersinde Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Vakıfların, Sektör içerisindeki Seyahat Acentelerinin, Otellerin, Yeme-İçme tesisleri vardır. Kısacası nüfus cüzdanına Gümüşhane yazan, il içinde ya da il dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin sorumludur.  Bu fuara katılmamıza destek sağlayan Sayın Valimiz Dr.Yusuf Mayda’ya Milletvekillerimiz Sayın Doç Dr.Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün bey’e teşekkür ederim.”
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 16:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 12 yıl Önce

birşey dikkatimi çekti? bu bizim müdürün son iki haberindeki demeçlerinde çakırgöl ve zigana varken gümüşhane'yi kurtaracak olan süleymaniyenin adı sanı yok??? acaba süleymaniyenin bu kadar gecikmesinde bu görmezden gelme mi var???

SIRADAKİ HABER