Gümüşhane Süleymaniye Kayak Merkezini Bekliyor

Gümüşhane kent merkezine 3 kilometre mesafede bulunan ve 2 bin 260 metre yüksekliğe kadar çıkan Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi hem turizme hem de kayak sporuna açılmayı bekliyor.

Gümüşhane kent merkezine 3 kilometre mesafede bulunan ve 2 bin 260 metre yüksekliğe kadar çıkan Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi hem turizme hem de kayak sporuna açılmayı bekliyor.

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinin hemen bitişiğinde bin 500 metre rakımdan başlayan ve 2 bin 260 metre rakımlı Kanlıdüz mevkiine kadar ulaşan kayak merkezi ile ilgili çalışmalar master plan aşamasında devam ediyor.

Son dönemde ivme kazanan çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde Kayseri’den gelecek bir heyetin bölgede incelemeler yapması beklenirken, bölgenin turizm ayağını oluşturan 3.derece kentsel ve doğal sit alanı Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Tasarım projesinde de sona gelindi.

Son 13 yıldır şehrin gündeminde olan Süleymaniye Kayak Merkezi zirvesine kurulacak meteoroloji istasyonu için yol açılınca ömrünü kayak sporuna adayan Mustafa Akbulut (54), fırsattan istifade ederek bölgede kayak yaptı.

Yaklaşık 800 hektarlık kayak merkezinin acemiler için düşünülen pist bölgesine arazi tipi araçla ulaşabilen Akbulut, 2005 yılında dönemin Valisi Veysel Dalmaz’la buraları tespit etmek çıkıp kayak yaptıktan 10 yıl sonra yine aynı bölgede kayak yapma imkanı bulduğunu söyledi.

“3 METRE KAR VAR”

Süleymaniye Kayak Merkezine bu yıl meteoroloji istasyonu kurulması için yolun açılmasını fırsat bilerek bölgeye ulaştıklarını kaydeden 24 yıllık kayakçı Akbulut, “Buranın tuttuğu kar kalınlığı ve kalitesini o yıllarda ölçmüş ve çok güzel olduğuna karar vermiştik. Bu mevsimde 3 metreye yakın kar var bölgede. Kar kalitesi de çok güzel. Kayak yapmaya da müsait” dedi.

“EN KISA ZAMANDA YAPILARAK HİZMETE SUNULSUN”

Akbulut, kayak camiası olarak kurulacak meteorolojik istasyon verilerinin de alınmasıyla birlikte kayak merkezinin kısa zamanda yapılarak Gümüşhane ve bölge halkının hizmetin sunulmasını canı gönülden istediklerini belirterek, “Şuan bulunduğumuz alan çok geniş bir alan. Burada kayak yarışları da yapılabilir. Burası eğitim için, yeni başlayanlar için, slow kayak yapanlar için muhteşem bir alan. Aynı anda yüzlerce kişi kayak yapabilir. Ama Süleymaniye’nin 2 kilometrelik pisti tamamen profesyoneller için bir alan. Burası oradan ayrı. Çok geniş ve düz bir alan ve Nisan ayına kadar da kar tutabilen bir yer” diye konuştu.

“SÜLEYMANİYE TÜRKİYE’DE TEK”

Süleymaniye Kayak Merkezinin Türkiye ve dünyadaki diğer kayak merkezleriyle farkının geçmişin izlerini taşıyan çok sayıda tarihi eserin günümüze ulaştığı, Müslüman ve Hristiyanların yüzyıllarca birlikte yaşadığı hoşgörü yerleşimi olan Süleymaniye Mahallesiyle bitişik olması olduğunu kaydeden Akbulut, “Süleymaniye’de kayak ve tarih iç içe. Bu özelliği ile Türkiye’de tek, belki de dünyada bile tek. Kayak merkezi Süleymaniye yerleşkesiyle birlikte spor ve turizmin hizmetine biran önce kazandırılmalı. Bu noktada devam eden çalışmalara hız verilmeli” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER