Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği kuruldu

Gümüşhane’de turizm potansiyelini geliştirmek, tanıtmak ve şehri turizme ve turiste hazır hale getirmek amacıyla Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği kuruldu.

Gümüşhane Turizm Tanıtım ve Rekreasyon Derneği kuruldu

Alanında uzman kişilerle kurulan derneğin başkanlığını Barış Hacınebioğlu yaparken, turizm ve rekreatif etkinlik kenti olan Gümüşhane’de çok amaçlı ve çok yönlü turizm çalıştayları düzenlemek, bu hususlarda tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, toplumun kültürel, turizm ve insani başat ögelerini içeren seyahat, gezi, kültür, tatil, dinlenme, müze, eğitim, sağlık turizmi, kadın girişimcilik, tanıtım, tarım, rekreatif faaliyetler ile ilgili çalışmalar yaparak tanımaya, tanıtmaya, rekreatif sahalar oluşturmaya ve bu çizgi üzerinde dernek faaliyetlerini yürütmek ve bu amaç etrafında hizmette bulunmak amacıyla kuruldu.

15 Mayıs 2023 tarihinde kurulan derneğin başkanı Barış Hacınebioğlu, dernekleri için sadece turizm değil tanıtım ve rekreasyon noktalarının da çok kıymetli olduğunu belirterek, derneğin kuruluş amaçlarını şu sözlerle ifade etti: “Dernek, bu faaliyetlerini ülkemizin içinde bulunduğu turizm, kültür ve rekreatif alanları baz alarak gerçekleştirecektir. Turizme, sosyal alanlarımıza, kültürümüze yönelik kirli bilgilere, yanlış anlamalara ve tanıtım eksikliğine dair çözüm önerileri sunacaktır. Dernek bu amacına ulaşmak için kültür, turizm, rekreasyon ve tanıtım temalı konuları aynı çatı altında değerlendirerek kültür, turizm ve rekreatif farkındalığını, kimliğini, yerel dinamiklerini ön plana çıkartarak Gümüşhane’nin kültür, turizm ve rekreatif noktasındaki açıkların “yerel dinamikler, kültür, turizm ve rekreatif” konulu çalıştaylar tertip ederek önüne geçecektir. Ayrıca turizm bilincinin yerleşmesi için, turizm adına faaliyet gösteren işletmelere ve turizm destinasyonu potansiyeli olan bölgelerdeki yerel halka gönüllü olarak destek verecektir. Turizm işletmelerinden destek görmek ve birlikte turizm çalıştayları yaparak Gümüşhane kamuoyunun kültür, turizm ve rekreatif faaliyetlerin potansiyeline yönelik dikkatini çekecek çalışmaları gerçekleştirecektir.”

Amaçlarının sadece yerli ve yabancı turistlere Gümüşhane’yi tanıtmak ve pazarlamak olmadığını önceliklerinin Gümüşhane’yi turizme ve turiste hazır hale getirebilmek olduğunu vurgulayan Hacınebioğlu, “Aktif destinasyonlar, pasif destinasyonlar, destinasyonların ulaşım imkânları, alt yapı ve üst yapı yeterlilikleri ve halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında şehirce yolun çok başında olduğumuzu biliyoruz. Fakat bu şehirde yaşayan bizler ve tüm vatandaşlarımız ile birlikte çok hızlı bir şekilde yol alabileceğimizi de biliyoruz. Hep birlikte muvaffak olacağımıza eminiz. Bizler dernekçe olumlu veya olumsuz her türlü gelişmeyi sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Hacınebioğlu’nun başkanlığındaki derneğin yönetiminde Osman Someren, Selçuk Seven, Mehmet Dede, Orhan Eryılmaz, Abdullah Karabulut, Abdullah Alper Çifçi ve Mustafa Zengin yer alıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER